Now Reading:
U prekrasnom ambijentu Starog grada održan tradicionalni Ljetni koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina
Full Article 4 minutes read

U prekrasnom ambijentu Starog grada održan tradicionalni Ljetni koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina

Gradski puhački orkestar Krapina u prekrasnom ambijentu Starog grada održao je svoj već tradicionalni, osmi po redu Ljetni koncert u sklopu manifestacije Ljeto u Krapini. Organizatori koncerta su uz Grad Krapinu i GPO Krapina, i Pučko otvoreno učilište Krapina.

Bio je to koncert zabavnog karaktera za sve generacije koje su u ispunile plato Starog grada uživajući u zvucima zagorskih popevki, polke, valcera, ali i raznih obrada poput „What a Wonderful World” svjetski poznatog trubača Louisa Armstronga, popularne ABBA-e, a i nikad prežaljenog Olivera Dragojevića povodom nedavne obljetnice njegove smrti.

-Ovo je prekrasna tradicija koja traje već osam godina i nadamo se da će se ona i nastaviti. To nam je koncert zabavnog karaktera koji uvijek okupi puno ljudi u ovom ugodnom ambijentu, tako da bi bila prava šteta to prekinuti – komentirao je dirigent Davor Zrinščak kojemu je ovo bio drugi koncert po redu te dodaje kako u svom radu imaju apsolutnu podršku Grada Krapine odakle je zapravo i sve počelo.


-Gradonačelnik Gregurović nas je prije osam godina pitao bi li htjeli napraviti neki koncert što je tadašnji voditelj Branko Cvrtila prihvatio iste sekunde i tu tradiciju nastavljamo i dalje. Branko Cvrtila je bio voditelj 40 godina, prvi je i jedini i njemu dugujemo to što sada imamo. Jedan smo od jako rijetkih orkestara na ovom području koji ima jako dobro popunjene sve sekcije – prisjetio se Zrinščak ističući kako ovakvi koncerti gdje se mogu čuti obrade slavnih skladbi privlače mlade članove u orkestar.

U njihovim skladbama uživao je i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović koji ističe posebnost ovog lokaliteta.

-Mislim da je to uistinu lijepa tradicija, koncert je prekrasan. Iz godine u godinu vidimo sve više posjetitelja. Drago mi je da je ta tradicija krenula, da se održala, da se nastavlja i da je iz godine u godinu sve bolje – komentirao je gradonačelnik koji ima velike planove za kompleks Starog grada koji smatra nedovoljno iskorištenim zbog nedostatka potrebne infrastrukture.


– Planiramo se javiti natječaj koji će ići preko Ministarstva turizma kroz natječaj za javno-turističku infrastrukturu za prvu fazu Crne kraljice koja obuhvaća kompleks Starog grada, prilazne staze, unutarnje uređenje, potrebnu infrastrukturu, voda, struja, odvodnja, sve što je potrebno da bi lokalitet mogao normalno funkcionirati. Zatim, unutarnje uređenje, prolaz kroz pećinu, vidikovac iznad Starog grada, ljetnu pozornicu upravo za ovakva događanja kojih bi moglo biti još više. Natječaj će biti objavljen krajem ljeta ili početkom jeseni. Vjerujemo da ćemo skupiti dovoljno bodova na natječaju da se ovaj dio uredi i još više zaživi – istaknuo je Gregurović.

Grozdana Pavlović, ravnateljica POU Krapina izrazila je zadovoljstvo dobrom suradnjom s GPO Krapina.


-Svake godine u ovom ljetnom periodu na početku kolovoza na Starom gradu Gradski puhački orkestar nam uvijek pripremi zaista zanimljiv, lijep i novi repertoar. Vrijedno rade čitave godine, pomlađuju se. Ove godine imamo nekoliko izvođača kojima je to prvi nastup i sretna sam i zadovoljna što glazba krasi našu Krapinu – rekla je Pavlović.

Osim ovog ljetnog koncerta, Gradski puhački orkestar tradicionalno priređuje svečani koncert tijekom božićnih blagdana kao i na svim važnijim manifestacijama Grada Krapine, a novi upiti ne prestaju pristizati što ih posebno veseli, jer su dvije godine bili limitirani s nastupima zbog pandemije.

Gradski puhački orkestar Krapina osnovan je 1959. godine kao vatrogasna glazba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepajci, a danas ima 40-ak aktivnih članova. Gradski puhački orkestar Krapina je upornim radom i zalaganjem svih svojih članova dostigao kvalitetu koja je orkestru omogućila brojna gostovanja i nastupe širom Hrvatske i Europe. Svake godine orkestar samostalno ili s mažoretkinjama s kojima surađuje odradi nekoliko inozemnih nastupa te se tim nastupima promovirao u istinskog ambasadora kulture ponajprije Republike Hrvatske, a zatim i grada Krapine.

www.sjever.hr
08.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.