Now Reading:
Mladi stolnotenisači iz Krapinsko-zagorske županije osvojili brojne medalje na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu
Full Article 2 minutes read

Mladi stolnotenisači iz Krapinsko-zagorske županije osvojili brojne medalje na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

U Splitu je od 5.8. do 7.8. održana velika državna završnica u stolnom tenisu, gdje su snage odmjerili najbolji stolnotenisači/ce iz cijele Hrvatske u različitim kategorijama. Mladi sportaši su se, uz iznimne poteze, odlično zabavljali, družili i stvarali nova prijateljstva.

U kategoriji djevojčica 2007. godište i mlađe srebrnu medalju osvojila je Bruna Gučin (Oroslavje), a brončana medalja pripala je Graciji Kačavenda (Oroslavje). U najstarijoj kategoriji (2004. godište i mlađi/e), Lorena Perendić (Oroslavje) kod djevojaka i Dorijan Gučin (Donja Stubica) kod dječaka, također su osvojili brončane medalje. Osvajači zlatnih i srebrnih medalja osigurali su plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16.-20 kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

www.sjever.hr
08.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.