Now Reading:
Gradonačelnik Šimunić o slučaju preminulog Matijanića i izjavi splitskog kirurga: “Dao Bog da vas liječi doktor koji je preko veze došao na tu poziciju!”³
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Šimunić o slučaju preminulog Matijanića i izjavi splitskog kirurga: “Dao Bog da vas liječi doktor koji je preko veze došao na tu poziciju!”³

Gradonačelnik Oroslavja, Viktor Šimunić oglasio se na Facebooku vezano uz aktualnu priču o okolnostima smrti nagrađivanog hrvatskog novinara, 50-godišnjeg Vladimira Matijanića te uz to vezanu izjavu Hrvoja Tomasovića, splitskog kirurga, HDZ-ovca i ekstremnog desničara, koji je s kolegicom dogovarao uzimanje mita od pacijenata. Naime, Tomasović je nakon smrti novinara Matijanića napisao “tko je Matijaniću kriv što nema vezu”.

Šimunićev tekst, naslovljen Preko veze i objavljen na njegovom Facebook profilu prenosimo u cijelosti:

” Posljednjih dana razmišljam o jednoj medijskoj problematici pa se pitam – možemo li kao građani Republike Hrvatske postići konsenzus da je žalosno kada osoba umre netko ide pisati kako je to zato jer ta osoba nije imala koga nazvati, odnosno, potegnuti vezu?

Ni više ni manje to napiše doktor medicine, kirurg. Pazite, u zemlji u kojoj je u devet godina našu domovinu napustilo 1032 doktora. Nitko nije postavio pitanje kako to da baš takav lik ne napusti ovu Bogom danu zemlju? Nije li da UPRAVO zbog takvih mladi doktori napuštaju zemlju?

Da pitamo doktore koji su napustili domovinu, događaju li se ovakve stvari vani u zemljama u kojima rade? Da ih pitamo koliko bi trebalo da takav lik dobije momentalni otkaz za takve izjave?

Prošao je 05. kolovoza, prisjetili smo se velike pobjede. Je li nam ta pobjeda, za koju su mnogi položili živote, omogućila da bi trebali vezu kod doktora? Da bi mogli živjeti normalno? Gdje je granica?

Hoćete da vam tete koje su zaposlene preko veze čuvaju dijete? Ili automehaničar koji je preko veze završio školu popravlja kočnice na autu? Ili da vam možda u restoranu koji je preko veze dobio sanitarnu poslužuju hranu? Možda da vas liječi doktor koji je došao na svoju poziciju preko veze, a vama život ovisi o toj operaciji? Što da vas čuva policajac koji je preko veze završio akademiju? Ili da idete na treninge u teretanu kod trenera koji je na lijepe oči dobio certifikat?

Ugroženi smo SVI ovakvim načinom življenja u društvu ali ako treba budem prvi koji bude javno rekel DOSTA MI JE i BORIT ĆU SE PROTIV toga dok god dišem i dok me ima na ovoj grudi.
Svima koji se smiješe s figom u džepu i odlaze na svoja radna mjesta preko veze poručujem – dao Bog da Vas liječi doktor koji je preko veze došao na tu poziciju! Bojim se da ćete tek tad shvatiti što ste svojim tihim odobravanjem napravili ali da će tada biti prekasno” – napisao je Šimunić.

www.sjever.hr / Facebook Šimunić Viktor
08.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.