Now Reading:
FILMSKA POTJERA U ČAKOVCU Policajci jedva svladali „nestašni” dvojac – vozač završio u zatvoru i ostao bez auta
Full Article 2 minutes read

FILMSKA POTJERA U ČAKOVCU Policajci jedva svladali „nestašni” dvojac – vozač završio u zatvoru i ostao bez auta

U Čakovcu u nedjelju prava filmska potjera – u 1 sat i 55 minuta u Kalničkoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, pokušali su zaustaviti Ford Mondeo, čakovečkih registarskih oznaka.

Pošto se nepoznati vozač nije zaustavio na upućene znakove policijskih službenika pomoću svjetlosnih i zvučnih signala sa službenog vozila te svjetlosne natpisne ploče “stop-policija”, policajci su krenuli u potjeru za odbjeglim vozilom.

U 2 sata i 5 minuta u Ivanovcu, Ulici Gornji Vidovec, odbjegli vozač zaustavio je automobil te su iz njega istrčale dvije osobe i pokušale pobjeći. Policijski službenici uz uporabu sredstava prisile savladali su osobe koje su pokušale pobjeći te ih priveli u policijsku postaju.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 25-godišnjaku i 60-godišnjaku, dok je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je Ford Mondeom upravljao 60-godišnjak bez položenog vozačkog ispita te je tijekom opisanog policijskog postupanja počinio više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozač (recidivist u počinjenju prometnih prekršaja) je uhićen te uz optužni prijedlog doveden na Općinski sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel), gdje mu je nakon saslušanja dežurna sutkinja odredila zadržavanje do 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Ujedno, policijski službenici od 60-godišnjaka privremeno su oduzeli osobni automobil kojim je počinio opisane prometne prekršaje, izvijestila je PU međimurska.

www.sjever.hr
08.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.