Now Reading:
VIKEND IDEJA Posjetite must see destinaciju – uživajte u vrhunskim međimurskim vinima s pogledom na četiri države
Full Article 1 minutes read

VIKEND IDEJA Posjetite must see destinaciju – uživajte u vrhunskim međimurskim vinima s pogledom na četiri države

Na 341. metru nadmorske visine, samo tri i pol metra niže od najviše točke Međimurja Mohokosa, smjestio se Mađerkin breg s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda u kontinentalnoj Hrvatskoj. Tamo gdje se zemlja zaljubila u nebo nedavno je otvoren vidikovac visok čak 28 metara s novim Biciklističko-informativnim centarom.

Štrigova je otvorenjem vidikovca, nakon Doma kulture koji će jednog  dana biti pravi dom vinara i vinogradara kao Svjetski centar pušipela, dobila još jedan odličan sadržaj kojim nastavljaja razvijati svoj turistički potencijal. Veliki su planovi i za nastavak razvoja ove turističke atrakcije, a jedna od ideja je zip-line s Mađerkinog brega do Robadja. U planu je i kafić, kao i goričko sviralo.

Upravo je ova lokacija naš prijedlog za nedjeljni izlet u prirodu. Vani nije vruće, blizu je i ako naletite ne nebo bez oblaka možete vidjeti čak četiri države, Sloveniju, Mađarsku, Austriju, pa čak i Slovačku.

Naravno, tamo vas očekuje bogata ponuda vina vrhunskih međimurskih vinara, a možete kupiti i suvenir koji će vas podsjećati na predivno proveden dan na međimurskim bregima.

ab/sjever.hr
07.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.