Now Reading:
NAJNOVIJE INFORMACIJE Četiri stradale poljske hodočasnice iz OB Varaždin poslane kući, dvoje pacijenata kritično
Full Article 2 minutes read

NAJNOVIJE INFORMACIJE Četiri stradale poljske hodočasnice iz OB Varaždin poslane kući, dvoje pacijenata kritično

O najnovijim informacijama o ozlijeđenim državljanima Republike Poljske stradalima teškoj nesreći prevrtanja autobus koji su na liječenju u Općoj bolnici Varaždin izvijestili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak.

Župan je podsjetio kako je u ovoj nezapamćenoj tragediji stradalo 44 poljskih državljana, od toga 12 smrtno, a 32 osobe su ozlijeđene, a za 11 ozlijeđenih pomoć je pružena u varaždinskoj bolnici.

– Sinoć ih je obišao njihov ministar zdravstva, također i njihov zamjenik ministra vanjskih poslova. Izrazili su zadovoljstvo sa postupanjem naših žurnih službi, a isto tako sa pomoću koju su dobili ovdje u Općoj bolnici Varaždin. Također, u razgovoru sa njima i u dogovoru sa našim resornim ministarstvom četvorica ozlijeđenih su noćas prebačeni za Poljsku – rekao je Stričak.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak izvijestio je kako su četiri pacijentice starosti 64, 40, 36 i 34 godine zbog zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja puštene kući.

-Nadam se da su sretno stigle u Poljsku. Od 7 preostalih pacijenata četvero pacijenata je u jedinici intenzivnog liječenja od toga dvoje kritično, dok je jedan pacijent iz jedinice intenzivnog liječenja premješten na odjel traumatologije – kazao je Poljak. Dodao je kako su u Općoj bolnici Varaždin smješteni pacijenti u dobi od 47 do 66 godina.

abrkic/sjever.hr
07.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.