Now Reading:
Manje sparno i sunčano, ali… Nemojte se iznenaditi ako vas opere ljetni pljusak
Full Article 1 minutes read

Manje sparno i sunčano, ali… Nemojte se iznenaditi ako vas opere ljetni pljusak

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti i djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te malu vjerojatnost za kišu ili lokalni pljusak.

Popodne se poneki pljusak iz unutrašnjosti Dalmacije može spustiti i do obale, osobito na jugu. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na moru će puhati umjerena i jaka bura, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana na udare i olujna. Najniža jutarnja temperatura između 16 i 21, na Jadranu od 23 do 28 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 26 i 31, na Jadranu od 31 do 35 °C.

Uz postupno smanjenje vrućine opasnost od utjecaja visokih temperatura na zdravlje postojat će još samo na područjima uz Jadran gdje će biometeorološke prilike zbog toga biti razmjerno nepovoljne. Pad temperature zraka u ostatku zemlje uvjetovat će povoljnije, ali zbog mogućnosti lokalnih atmosferskih nestabilnosti ne i sasvim povoljne biometeorološke prilike. Rizičnijim skupinama ljudi tijekom dana na području cijele zemlje i dalje preporučujemo laganu prehranu, redovitu konzumaciju tekućine, te adekvatnu zaštitu od štetnog UV zračenja.

sjever.hr/DHMZ
07.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.