Now Reading:
Jenkač otvorio 7. Memorijal Šešet / Cecelja- sjećanje na herojsku žrtvu Dražena i Ivice nikada neće izblijedjeti 
Full Article 4 minutes read

Jenkač otvorio 7. Memorijal Šešet / Cecelja- sjećanje na herojsku žrtvu Dražena i Ivice nikada neće izblijedjeti 

U Margečanu i Gačicama održan je 7. memorijal Šešet / Cecelja, kojime je obilježena 31. obljetnice pogibije Dražena Šešeta iz Gačica i 27. obljetnica pogibije Ivice Cecelje iz Završja.

Na groblju u Margečanu počast im je, polaganjem cvjetnih aranžmana i paljenjem svijeća, na njihovim posljednjim počivalištima odala velika delegacija sastavljena od obitelji Šešet i Cecelja, potom gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača, predstavnika DVD-a Gačice, udruge veterana 2. Gardijske brigade Grom, ivanečkog ogranka dragovoljaca i veterana domovinskog rata i ivanečke HVIDRe.

Program je nastavljen u Vatrogasnom domu u Gačicama prigodnim obraćanjima predstavnika organizatora, gostiju i uzvanika. U ime Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gačice nazočnima se obratio Juraj Vincek, zahvalivši se na dolasku, pomoći u organizaciji 7. memorijala sjećanja na njihovog prijatelja iz djetinjstva i sumještanina, zaželjevši ugodan boravak u Gačicama.

Vincek je potom pročitao pismeno obraćanje predsjednika Gradskog vijeća Ivanca Zdenka Đurasa, koji je, zbog nemogućnosti dolaska, na ovaj način prenio pozdrave svima koji su uključeni u ovaj memorijal, posebno istaknuvši zahvalu što se i na ovaj način čuva sjećanje na Domovinski rat i žrtvu hrvatskih branitelja koji dali živote za slobodu Domovine.

Predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač također se zahvalio na dolasku, rekavši da mu je drago što se na memorijalu ponovno okupio značajan broj ljudi, što je dokaz njegove vrijednosti, kvalitete i potrebe da se održava sjećanje na Dražena i Ivicu, kako bi sjećanje na njih ostalo trajno. Samim time i na sve poginule hrvatske branitelje, bez kojih ne bi bilo slobodne Hrvatske. Također, izrazio je zadovoljstvo što, usprkos teškoj pandemijskoj situaciji, memorijal niti u protekle dvije godine nije izgubilo kontinuitet.

Nazočnima se potom obratio i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, zahvalivši se što je Gradu Novom Marofu ukazana čast da bude pokrovitelj jedne ovako lijepe i kvalitetne manifestacije na području susjednog grada. Jenkač je istaknuo važnost ovakvih događanja, zbog sjećanja na žrtvu poginulih i nestalih, ali i širenja povijesne istine o Domovinskom ratu među mlađim naraštajima.

Na završetku svojega obraćanja Jenkač je memorijal službeno proglasio otvorenim, nakon čega su uslijedili sportsko-rekreativni susreti u kojima je u pikadubelotu i visećoj kuglani sudjelovalo 40-ak natjecatelja.

Prvo mjesto u belotu osvojila je ekipa obitelji Šešet – Cecelja (Danijel / Mario), obranivši tako lanjsku titulu, druga je bila ekipa UDVDR Ogranak Ivanec (Grđan / Cikač), treća HVIDR-a Ivanec (Bregović / Špac), a četvrti je bio domaćin, DVD Gačice (Copak / Piskač).

U visećoj kuglani pobijedio je Ivica Rudnički iz UDVDR Ogranak Ivanec, drugi je bio Ivica Šimek iz DVD Gačice, treći Dražen Geček (UDVDR Ivanec), a četvrta Ema Šešet (obitelj Šešet).

Prvo mjesto u pikadu osvojila je Maja Šešet (obitelj Šešet), drugo Juraj Vincek (DVD Gačice), treće Mario Pahić (UDVDR Ivanec), a četvrto Josip Vincek (DVD Gačice)

Trima najboljim ekipama i pojedincima pripale su medalje i plakete, a nagrade im je uručila Marina Cecelja, supruga pokojnog Ivice.

Tijekom memorijala svoju numizmatičku zbirku izložio Martin Lukavski, član predsjedništva UDVDR Varaždinske županije i Ogranka Ivanec, te Ivanečkog kluba kolekcionara i ona je, kao i obično, izazvala velik interes nazočnih.

Memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju organizirali su Dobrovoljno vatrogasno društvo Gačice, ivanečki Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a potporu dali obitelji Šešet i Cecelja, HVIDR-a Ivanec, udruga veterana 2. Gardijske brigade Grom i Mjesni odbor Gačice.

Ujedno, memorijal je bilo i mjesto središnjeg obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na ivanečkom području u organizaciji dragovoljaca, veterana i invalida Domovinskog rata Ivanca.

Pokrovitelji mu je Grad Novi Marof.

Dražen Šešet poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom, a Ivica Cecelja četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995., u završnim akcijama VRO Oluja na karlovačkom bojištu, kao pripadnik novomarofske satnije 104. Brigade HV.  

www.sjever.hr
07.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.