Now Reading:
Brza banana split torta – gotova za 20 minuta !
Full Article 2 minutes read

Brza banana split torta – gotova za 20 minuta !

Kada su u pitanju slastice, čokoladne torte apsolutni su pogodak koji malo tko ne voli. Međutim priprema torti nerijetko djeluje odbojno, pogotovo kada se u receptu zahtijevaju “slaganje slojeva” i “kuhanje kreme”.

Zato nam se baš svidjela banana split torta – recept uopće nije kompliciran, priprema se bez uporabe pećnice, a sve je gotovo za svega 20 minuta? Također, ljeti su nam vrlo primamljivi baš voćni, lagani kolači. Zato… Evo kako je pripremiti.

Sastojci:

Podloga

250 grama mljevenih keksa (Petit beure / McVities ili slični) 50 gr čokolade za kuhanje polovica putra (125 gr)

Krema

dvije vrećice pudinga od vanilije 10-ak žlica mlijeka 6 žlica šećera 4 banane 2 dl vrhnja za šlag – po želji

Priprema:

1. U zdjelu stavi 250 grama mljevenog keksa i otopljeni maslac. Izribaj 1 red tamne čokolade i dodaj to u zdjelu s keksima i putrom. Sve dobro izmiješaj rukama i utisni u kalup.

2. Uzmi dva pudinga od vanilije, te ih skuhaj prema uputama na ambalaži. Oguli 3 banane i dobro ih zgnječi vilicom ili štapnim mikserom. Pomiješaj ih s pudingom od vanilije. Pola smjese rasporedi po podlozi. Naribaj čokoladu da prekriješ cijelu površinu pa na vrh prelij ostatak smjese pudinga i banane.

3. Pustiti da se ohladi 1 sat u hladnjaku. Istuci šlag. Izvadi tortu iz hladnjaka i po vrhu premaži šlagom, ukrasi kolutićima na koje si narezala preostalu bananu i po želji naribaj još čokolade po vrhu.

Tvoja banana split torta je gotova i uživaj u okusu!

sjever.hr/miss7.24sata.hr
07.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.