Now Reading:
U Varaždinskim Toplicama i Svibovcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskim Toplicama i Svibovcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Udruge branitelja s područja Grada Varaždinskih Toplica u petak su organizirale obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja.

Nakon svete mise za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u crkvi sv. Matina u Varaždinskim Toplicama, kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Potom je program obilježavanja nastavljen u Svibovcu, gdje je također služena sveta misa u crkvi sv. Tri kralja. Kod spomen obilježja ispred Osnovne škole u Svibovcu položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Uslijedilo je druženje branitelja i gostiju.

Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja završen je u Varaždinskim Toplicama. Nakon što je svečana povorka branitelja i građana prošla kroz grad od Trga Republike Hrvatske do Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, uslijedilo je druženje uz prikaz video zapisa iz Domovinskog rata.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Varaždinske Toplice, Slavko Čečura, podsjetio je na sudjelovanje više od 500 s područja Grada Varaždinskih Toplica u Domovinskom ratu. Bili su na svim bojištima od Vukovara, preko Banovine, Like i Dalmacije do Dubrovnika.

Na obilježavanju su bile i predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica Ljubica Nofta i gradonačelnica Dragica Ratković, koja je bila i izaslanica varaždinskog župana Anđelka Stričaka. Naglasila da je Oluja uz Bljesak bila ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

– Ovo je prigoda da iskažemo svoju počast i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata, svim stradalima i nestalima, svim žrtvama i svim hrvatskim braniteljima s područja grada i naše nam Hrvatske, a posebno onima koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine – poručila je gradonačelnica Ratković.

www.sjever.hr
06.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.