Now Reading:
NAJAVLJUJEMO Događaj koji se ne propušta – 36. seoske igre u Salinovcu, najdugovječnija pučka sportska manifestacija ivanečkog kraja
Full Article 1 minutes read

NAJAVLJUJEMO Događaj koji se ne propušta – 36. seoske igre u Salinovcu, najdugovječnija pučka sportska manifestacija ivanečkog kraja

U nedjelju, 7. kolovoza, Društvo za športsku rekreaciju Salinovec po 36. put zaredom bit će domaćin najpoznatijoj, ali i najdugovječnijoj pučkoj sportskoj manifestaciji ivanečkog kraja Seoskim igrama u Salinovcu.

Seoske igre nisu se zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID – 19 održale pune dvije godine pa entuzijazma, dobre volje i želje za nadmetanjem ne manjka.

Igre će se održati na igralištu Osnovne škole u Salinovcu, a svečano otvaranje je u 9 sati. Na natjecanju će sudjelovati desetak ekipa.

Natjecatelji se kontinuirano i vrlo revno pripremaju za nadmetanja u najstarijim sportskim disciplinama, pogotovo nakon dvije godine stanke, pa će tako snage odmjeriti u sljedećim sportovima: skok u dalj s mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta za žene i muškarce i muzikanti seoskih igara.

Stoga, iz Grada Ivanca pozivaju sve sugrađane, goste te sve željne dobre zabave, sportskog nadmetanja i veselja da u nedjelju dođu u Salinovec, navijaju i dobro se zabave.

Manifestacija se već tradicionalno održava uz novčano pokroviteljstvo Grada.

www.sjever.hr/ivanec.hr
05.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.