Now Reading:
Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja
Full Article 2 minutes read

Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Poštovane građanke i građani Međimurske županije, poštovani hrvatski branitelji, drage Međimurke i Međimurci!

S posebnim pijetetom i dubokim poštovanjem prisjećamo se 5. kolovoza 1995. godine, kada je Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin i iznjedrila pobjedu u Domovinskom ratu te se s razlogom ovaj datum smatra jednim od najvažnijih u hrvatskoj povijesti.

Prije 27 godina, operacijom Oluja vraćen je okupirani teritorij Republike Hrvatske, a u operaciji je oslobođeno više od 10 000 četvornih kilometara čime su ostvareni svi zacrtani ciljevi koji su omogućili stvaranje hrvatske samostalnosti, neovisnosti i slobode. Pobjedu u Oluji zahvaljujemo našim braniteljima, na koje smo trajno ponosni, a Međimurska županija posebno je ponosna na sve naše heroje koji su dali život za domovinu, među kojima je 78 međimurskih branitelja.

Iako godine prolaze, sjećanja ostaju te upravo zato ovaj dan obilježavamo na dostojanstven način kako bismo našim braniteljima odali počast i zahvalili im na njihovoj volji i žrtvi. Oluja je znak pobjede, zahvalnosti i snage našega naroda, ali i povijesni dan kojim se dičimo i koji nas podsjeća da nikada ne gubimo nadu i vjeru, već moramo spremno i odlučno prolaziti kroz sve izazove koji su stavljeni pred nas, kao što smo to učinili mnogo puta kroz povijest. Danas su pred nama novi izazovi i borba usmjerena tome da svaki radnik primi zasluženu, veću plaću, da se zaustavi trend odlaska mladih u inozemstvo ulaganjem u obrazovanje, da pomažemo našim poljoprivrednicima, poduzetnicima i obrtnicima te olakšavamo poslovanje cjelokupnom gospodarstvu. Put je to kojim se vodimo u Međimurskoj županiji s ciljem stvaranja uvjeta za još viši standard naših građana te kvalitetan i dostojanstven život.

Svim stanovnicima Međimurske županije, a posebice svim hrvatskim braniteljima i sudionicima „Oluje“, u svoje osobno ime, svojih suradnika i predsjednika Skupštine Međimurske županije, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

ŽUPAN

Matija Posavec

www.sjever.hr
05.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.