Now Reading:
UŽAS U ZAGREBU 200 vatrogasaca satima se borilo s vatrenom stihijom na Žitnjaku – jedan je radnik ozlijeđen
Full Article 2 minutes read

UŽAS U ZAGREBU 200 vatrogasaca satima se borilo s vatrenom stihijom na Žitnjaku – jedan je radnik ozlijeđen

Sinoć je na zagrebačkom Žitnjaku izbio veliki požar u jednom skladištu koji je zahvatio palete i kartonsku ambalažu skladišta.

Iza zagrebačkih je vatrogasaca teška noć. Njih 200 s čak 54 vozila sudjelovalo je u gašenju velikog požara koji je izbio na Žitnjaku, no to nije bila i jedina intervencija vatrogasaca tijekom noći.

Javna vatrogasna postrojba Zagreb na svojoj je stranici na jednoj od društvenih mreža objavila da je požarom na Žitnjaku „zahvaćeno otprilike 70 x 70 m2 hale s drvenim paletama i drugom uglavnom kartonskom ambalažom”.

-Ukupno su kroz cijelu noć. zajedno sa zamjenama na intervenciji sudjelovala čak 54 vozila s 200 vatrogasaca (profesionalnih i dobrovoljnih, vatrogasaca INE i djelatnika Grada Zagreba) koji u u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke. Osoba za koju je bilo javljeno da je ozlijeđena stradala je u prometu u blizini požara (pad s bicikla).

Osim ovoga, skoro pa istovremeno imali smo i par intervencija (manjih požara objekata) a i sad je u tijeku požar u ugostiteljskom objektu”, napisali su.

Kako piše portal 24 sata, vatrogascima se bilo teško probiti čak i do ograde skladišta zbog gustog dima koji je obavio cijelo naselje. Iako su prve informacije govorile kako ozlijeđenih nema, na teren je stigla i Hitna pomoć jer je radnik tvrtke u čijem su se dvorištu zapalile palete i kartonska ambalaža ozlijeđen, a o kakvim je ozljedama riječ, zasad nije poznato.

foto: fb-jvp zagreb
www.sjever.hr/24sata.hr
04.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.