Now Reading:
MEĐIMURCI PRVACI HRVATSKE U GRANIČARU Preloški «Vatreni zmajčeki» pomeli konkurenciju!
Full Article 2 minutes read

MEĐIMURCI PRVACI HRVATSKE U GRANIČARU Preloški «Vatreni zmajčeki» pomeli konkurenciju!

Studentsko naselje Trsat domaćin je državne završnice od 1. do 6. kolovoza.
U sklopu državne završnice Telemach Dana sporta djeca u godištima 2013. i mlađi i 2011. i mlađi ovih se dana u Rijeci natječu u graničaru i atletici.

750 sudionika državne završnice sudjeluje u sportskim natjecanjima, uz osiguran smještaj i prijevoz u potpunosti besplatno.

Prva finala u graničaru odigrana su u srijedu za godište 2013. i mlađi, dok su najbolji atletičari rastrčali svoja finala već u utorak.

Državni prvaci u graničaru su ekipa Vatreni zmaječki iz Preloga koji su u napetom finalu pobijedili ekipu Olimpija Vodice.

Borba za treće mjesto spojila je Vatrene lopte iz Koprivnice i Vatrene munje iz Virovitice koji su osvojili broncu.

Poredak kod trkača je:

Djevojčice

1.Ella Sever ( Koprivnica)
2.Gaia Klovar Lukarić (Rijeka)
3.Veronika Šantić ( Zagreb) – preuzela nagradu i medalju

Dječaci

1.Jakov Bezak ( Virovitica)
2.Gabrijel Madić (Prelog)
3.Vito Sobol (Rijeka)

Medalje su im dodijelili Izabela Barišić Savjetnica za programe sporta, Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i Ana Milićević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska koja je za sve dobitnike donijela i vrijedne nagrade: Lenovo tablete i Huawei pametne narukvice.

-Ponosni smo sponzor ove manifestacije i jako smo sretno što smo danas u Rijeci svjedočili odličnoj atmosferi na terenima. Potičemo sport i druženje koje je itekako potrebno djeci nakon ove dvije pandemijske godine – istaknula je Milićević.

Pobjednici u graničaru plasirali su se na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, 0zajedno s tri prvoplasirana atletičara i atletičarke, koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

Telemach Dan sporta su sportsko-edukativna događanja koja su ove godine održana u 26 gradova u svim županijama i okupila 31.000 sudionika. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

www.sjever.hr
04.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.