Now Reading:
BRUTALNO POSKUPLJENJE Ivančani dobili obavijest da će im plin od jeseni poskupjeti nevjerojatnih 1100 posto!
Full Article 3 minutes read

BRUTALNO POSKUPLJENJE Ivančani dobili obavijest da će im plin od jeseni poskupjeti nevjerojatnih 1100 posto!

Građani na području grada Ivanca dobili su dopis Ivkom-Plina s najavljenim poskupljenjima, a preostaje im opcija prelaska na Gradsku plinaru Zagreb, no i njihova je više nego duplo veća u odnosu na ono što plaćaju sada.

Korisnici plina čiji je distributer tvrtka Ivkom-Plin d.o.o. na području grada Ivanca na sjeveru Hrvatske nedavno su ostali iznenađeni kada im je uz račune stigla jedna poprilično neugodna obavijesti, piše portal Net.
Ivkom-Plin d.o.o. ih je, naime, obavijestio da bi s 1. listopada ove godine cijene plina, nastave li koristiti njihove usluge, mogle drastično skočiti s 1.25 na 15 kuna te su im sugerirali, da ukoliko ne žele plaćati skupe račune, promijene distributera.

“Zbog novonastale situacije vjerojatno Vam nećemo biti u mogućnosti ponuditi cijenu nižu od cijene plina u javnoj usluzi te Vas obavještavamo da bi naša cijena od 1.10.2022., prema sadašnjim cijenama na tržištu, mogla iznositi čak oko 15 kn/m3 sa uključenom subvencijom Vlade RH”, stoji u obavijesti koju su zaprimili korisnici.

U nastavku obavijesti korisnicima su pojasnili kako mogu promijeniti svog opskrbljivača, a sudeći prema najavljenom povećanju, građani će biti primorani prijeći na Gradsku plinaru Zagreb i biti sretni što će plaćati “samo” 164 posto više nego sada, odnosno 3,3 kune umjesto 1,25 koliko trenutno plaćaju.
Dođe li do ovog cjenovnog skoka, riječ je o povećanju od nevjerojatnih 1100 posto.

Na njihov upit, za Net.hr su iz ureda gradonačelnika Milorada Batinića kazali da je Ivkom – plin d.o.o. Ivanec tijekom protekle plinske godine za svoje kupce uspio osigurati na tržištu nestvarno niske cijene plina iz današnje perspektive, tako da njegovi kupci danas plaćaju plin po cijeni od približno 1,25 kn/m3, što je najniža cijena plina u proteklih 10 godina.

-Posebno naglašavamo da svi građani, kao kupci, imaju pravo odabira o tome žele li plin kupovati po reguliranim uvjetima od opskrbljivača u obvezi javne usluge ili ga žele kupovati slobodno na tržištu, po tržišnim uvjetima, pri čemu uvijek imaju mogućnost povratka s tržišnih uvjeta na javnu uslugu – istaknuli su iz Grada Ivanca.

U cilju izbjegavanja tako ogromnog poskupljenja koje potrošači ne bi mogli podnijeti, iz Grada Ivanca ponavljaju da je svim dosadašnjim kupcima Ivkom-plin d.o.o. sugerirao da za razdoblje od 1. 10. nadalje sklope ugovor o opskrbi plinom s Gradskom plinarom Zagreb, koja je na ovom području opskrbljivač u obvezi javne usluge, a čija bi okvirna cijena iznosila oko 3,3 kn/m3 (s uključenom subvencijom Vlade RH). 

www.sjever.hr/net.hr
04.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.