Now Reading:
Kovačević poručuje: Bit će to sportski spektakl! Dinamo je favorit protiv svakoga u Hrvatskoj, ali igramo doma i nećemo se predati
Full Article 4 minutes read

Kovačević poručuje: Bit će to sportski spektakl! Dinamo je favorit protiv svakoga u Hrvatskoj, ali igramo doma i nećemo se predati

U 4. kolo SuperSport HNL Varaždinu u petak u 20 sati u goste dolazi GNK Dinamo, momčad koja je u utorak u pretkolu Lige prvaka ostvarila pobjedu u gostima i vodeći je sastav prvenstva.

Zasigurno tešku utakmicu koja će, svi vjeruju, biti pravi sportski spektakl, u srijedu su najavili trener Varaždinaca Mario Kovačević i napadač Fran Brodić.

Kovačević se na početku još jednom osvrnuo na utakmicu s Hajdukom.
-Dobro smo, solidno odigrali protiv Hajduka, ali nogomet se igra zbog golova i tu je Hajduk bio bolji, na čemu im čestitam, a sad se okrećemo Dinamu. Veseli nas puno dobrih stvari protiv Hajduka, ali dozvolili smo im dva ulaska Livaje gdje nismo dobro reagirali, posebno u fazi obrane i on je to iskoristio – kazao je Kovačević, ali nije zaboravio ni na navijače:
-Još jednom zahvaljujem publici, osjetila se posebna atmosfera i zbog njih mi je najviše žao da nismo postigli gol jer onda bi bila još bolja atmosfera i moji bi igrači još bolje igrali poslije toga.

Što se tiče Dinama, Kovačević ističe da mu je drago što su pobijedili u kvalifikacijama za Ligu prvaka.
-Naš najbolji klub zadnjih godina. Čast svakome, ali mislim da je Dinamo jedan nivo iznad svih. Najteži mogući protivnik za nas u ovome trenutku poslije Hajduka, ali to je Prva liga, nema slabe utakmice. Znamo što nas čeka, opet slična utakmica onoj s Hajdukom. Teško je možda sad se pripremiti za Dinamo, igrali su u utorak protiv Ludogorca i trener sigurno bude mijenjao igrače. Pratiti ćemo, vidjeti tko će igrati, ali oni stvarno imaju 25 do 30 vrhunskih igrača, tako da nas čeka teška utakmica, ali moramo biti najmanje na onoj razini na kojoj smo bili protiv Hajduka, s time da moramo biti puno koncentriraniji, ako budemo dolazili u prilike, a u fazi obrane ne smijemo dozvoljavati situacije kakve su bile protiv Hajduka, želimo li nešto protiv Dinama. A želimo, cijenimo i poštujemo, ali igramo doma i dat ćemo sve od sebe da pokušamo doći bar do boda – poručio je Kovačević.

Dodao je da je situacija s ekipom dobra, da nakon utakmice protiv Hajduka nema novih ozlijeđenih, Šego konkurira za utakmicu s Dinamom, Domjanić je počeo ovaj tjedan trenirati i svi ostali igraču su spremni. Varaždinci će danas i sutra odraditi treninge i nakon toga će se vidjeti koji su igrači najspremniji krenuti u utakmicu s Dinamom.

Boridć: „Dinamo je najbolji, ali mislim da se i nas nešto pita!”

Brodić je istaknuo da igra Varaždina raste te stoga ne čudi da se svi nadaju bodovima.
-U svakoj smo utakmici sve bolji i nadamo se da ćemo uzet bodove, pa makar protiv Dinama koji je, realno, najbolji klub u Hrvatskoj, ali mislim da se i nas nešto pita. U utakmicu ulazimo puni optimizma jer mislim da smo pokazali da znamo i možemo igrati protiv Hajduka koji je vrlo dobra momčad i idemo osvojiti neke bodove u petak, to je sigurno. U Puli smo uspjeli zabiti dva gola, protiv Hajduka smo realno mogli više od dva dati. Nismo, ali siguran sam da će nas nagradit negdje drugdje, daj Bože u petak protiv Dinama – rekao je Brodić.

Kovačević je obećao da će cijela ekipa dati sve od sebe kako bi stigli do pozitivnog rezultata.
-Dinamo je favorit protiv svakoga u Hrvatskoj, ali nećemo se predati, dat ćemo sve od sebe, igrači jedva čekaju, mislim da je pred nama pravi nogometni spektakl – zaključio je trener Varaždinaca.

a.kučić/sjever.hr
03.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.