Now Reading:
Petar iz Jesenja riješio ispit državne mature sa 100% – njegov uspjeh prepoznala i Općina i novčano ga nagradila
Full Article 50 second read

Petar iz Jesenja riješio ispit državne mature sa 100% – njegov uspjeh prepoznala i Općina i novčano ga nagradila

Za postignute izvrsne rezultate na državnoj maturi Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove je godine nagradilo maturante, polaznike državne mature novčanim iznosom od 2.500 kuna, te posebnim priznanjima.

Jedan od nagrađenih je Petar Malogorski, učenik iz Jesenja, polaznik Srednje škole Krapina, strukovnog programa, zvanja tehničar za mehatroniku, koji je ušao u kategoriju nagrađenih riješivši ispit državne mature iz engleskog jezika sa 100% te uspješno položenim ostalim predmetima.

Učenici su nagrađeni prema kriteriju: učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Čestitke našem mještaninu Petru uz želju za nastavak uspješnog školovanja na Fakultetu strojarstva i brodogradnje kojeg je upisao – stoji u priopćenju Općine.

sjever.hr/jesenje.hr
02.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.