Now Reading:
POLICIJA UPOZORAVA – Vidite li ovakve novčanice, hitno nam se javite!
Full Article 2 minutes read

POLICIJA UPOZORAVA – Vidite li ovakve novčanice, hitno nam se javite!

Policija je uhitila dvojicu mladića koje sumnjiči da su na području i u okolici Zadra i Šibenika prali novac provlačeći ga kroz aparate za sreću i automat klubove, a moli i građane ako se slučajno susretnu novčanicama obojanima kao na fotografiji, da im odmah jave.

– Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jednim hrvatskim državljaninom u dobi od 30 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Pranje novca. Sumnja se da su s ciljem prikrivanja nezakonitog podrijetla protupravne stečene imovinske koristi, tijekom srpnja ove godine na području Zadra te na području šireg biogradskog i benkovačkog područja, u pet različitih ugostiteljskih objekta, na aparatima za sreću uplaćivali novac, koji novac je proizašao iz drugog kaznenog djela, na osnovu čega su im izdane gotovinske ostave ili bi podizali isplatne listiće na iznos koji su uplatili, a na temelju kojih su naknadno, sljedećih dana, podizali novac u drugim automat klubovima. Također se sumnjiče da su u istom razdoblju počinili istovrsno kazneno djelo na području Šibenika, preciznije na području mjesta Tisno kao i na području Gospića – priopćili su iz Policijske uprave Šibensko – kninske.

Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. Trojica osumnjičenika predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

www.sjever.hr / PU šibensko – kninska
02.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.