Now Reading:
Vrijeme je da se krene i to opako! Dođite na Čevo, na 6. Opaku utrku čiji je moto „Dvije litre gemišta ili ništa!”
Full Article 2 minutes read

Vrijeme je da se krene i to opako! Dođite na Čevo, na 6. Opaku utrku čiji je moto „Dvije litre gemišta ili ništa!”

Došlo je vrijeme da se na Čevo i po šesti puta “opako” krene, a kao i svih ranijih godina, utrka će se održati u terminu oko blagdana Velike Gospe.

Ova neobična, jedinstvena utrka i dalje pobuđuje veliki interes trkača, a novo će se izdanje održati  u nedjelju, 14. kolovoza 2022. s početkom u 13 sati.

„Dvije litre gemišta ili ništa”

Treba svakako napomenuti da ovo nije klasična utrka nego ipak malo “opasnija i opaka” te trebate dobro razmisliti prije nego se prijavite i nastupite. Najvažnije je znati da nastupate na VLASTITU ODGOVORNOST.

Utrka će se održati (bez obzira na vremenske uvjete), a trči se od ugostiteljskog objekta City u Završju, do križa pri Ivičinoj kućici na vrhu Čeva. Staza će biti označena. Bit utrke je da se od starta do cilja moraju popiti dvije litre gemišta, raspoređeno kroz četiri stanice:

START (Caffe City – Završje) – 0,5 L
2. “OKREPA”  (1100 m) – 0,5 L
3. “OKREPA”  (2,2 km) – 0,5 L
CILJ (2,7 km – pod križem na vrhu) – 0,5 L GEMIŠTA

Mjerenje vremena se zaustavlja tek kad se i “zadnja kap” popije na cilju. Okrjepna stanica se “napušta” tek kad se popije ukupna količina od pola litre.

Kotizacija za ovogodišnju utrku iznosi 170 kn jer će svi natjecatelji u startnom paketu osim “litara gemišta” dobiti: zakusku na cilju – roštilj, sportsku majicu s logom utrke, personalizirani startni broj i jedinstvenu unikatnu medalju prigodnu upravo za ovu utrku.

Nakon završetka će, uz proglašenje pobjednika, uslijediti “opako drugo poluvrijeme”.

“Opako” samo za najbržih 120

Prijave su ograničene i samo prvih 120 “sretnika” prijavljenih i uplaćenih do 7. kolovoza 2022. imaju pravo nastupa. Požurite s prijavama jer ovo je zaista jedinstvena utrka, a nakon svega, kako kaže domaćin Ivica: ”Tko preživi, pričat će”!

a.kučić/sjever.hr
01.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.