Now Reading:
Rumunj ilegalno prevozio Bangladešane u kamionu, skoro se ugušili
Full Article 2 minutes read

Rumunj ilegalno prevozio Bangladešane u kamionu, skoro se ugušili

policija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 21-godišnjeg državljanina Rumunjske i određen mu je istražni zatvor.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu priopćili su da je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu 28. srpnja provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Rumunjske (2001.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 21-godišnjak 24. srpnja 2022., za obećanu novčanu nagradu, preuzeo na prijevoz u teretno vozilo više državljana Bangladeša koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak u Republici Hrvatskoj i Šengenskom prostoru, s ciljem da ih izbjegavanjem granične kontrole ilegalno preveze u Republiku Sloveniju. Osnovano se sumnja da je prema njima postupao na nečovječan i ponižavajući način jer ih je smjestio u tovarni dio vozila bez ventilacije u kojem nije bilo dovoljno prostora, pa su bili stisnuti i jedva su dolazili do zraka. Policijski službenici su zaustavili okrivljenika i spriječili ga u daljnjem prijevozu na graničnom prijelazu Bukovje.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenom 21-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

www.sjever.hr
01.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.