Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Nakon kraćeg osvježenja opet nas očekuje sunčano i vruće vrijeme
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Nakon kraćeg osvježenja opet nas očekuje sunčano i vruće vrijeme

Nakon osvježenja uz kišu i pad temperatura, danas će prema najavama prognostičara u većem dijelu Hrvatske prevladavati sunčano i vruće vrijeme.

No, u unutrašnjosti će mjestimice biti dnevnog razvoja oblaka, pa su lokalno mogući i poslijepodnevni pljuskovi, uglavnom u sjevernim krajevima. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji i umjeren sjeverozapadni, a na moru ujutro i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, a na Jadranu od 22 do 25 °C. Najviša dnevna uglavnom između 28 i 34 °C, a u gorju malo niža.

U većem dijelu zemlje će blago porasti dnevna temperatura zraka, a sniziti se vlažnost zbog manje nestabilnosti atmosfere, odnosno manje pljuskova nego prethodnog dana. Stoga će se vrućina lakše podnositi, odnosno biometeorološki uvjeti će biti manje stresni nego prethodnog dana. Bit će razmjerno povoljno do povoljno u cijeloj zemlji, ali se i dalje savjetuje što manje izlazaka u najtoplijem dijelu dana, zaštita od UV zračenja, a osobito na Jadranu, učestalije odmaranje i rashlađivanje prostora za spavanje. U cijeloj zemlji će rashlađivanju više ili manje pomoći vjetar sjevernih smjerova.

www.sjever.hr / DHMZ
31.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.