Now Reading:
Šef ureda potpredsjednice Vlade pijan autom udario dijete pa pokušao pobjeći
Full Article 2 minutes read

Šef ureda potpredsjednice Vlade pijan autom udario dijete pa pokušao pobjeći

Kako su izvijestili iz Policijske uprave ličko – senjske u subotu je uhićen vozač koji je u petak pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je teško oulijedio dijete, a potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga potvrdila je Hini da je uhićeni vozač predstojnik njezina ureda, piše portal 24 sata.

Naime, uhićeni 46-godišnjak u Štikadi kod Graćaca upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola, 1,04 g/kg bez tolerancije, osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake, iz smjera Gračaca u smjeru Gospića te zbog ne kretanja sredinom obilježene kolničke trake, sišao ulijevo van kolnika i prednjim dijelom automobila naletio na dijete – pješaka koje se kretalo u suprotnom smjeru uz desni rub van kolnika.

– Dijete je teško ozlijeđeno, a vozač je htio napustiti mjesto događaja bez da ozlijeđenom dječaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti – objavila je policija.

Ozlijeđeni dječak prebačen je jučer iz Gospića u KBC Zagreb gdje je danas operiran i stanje mu je stabilno.

– U prometnoj nesreći zaradio je politraumu, ozlijeđeno je više organskih sustava, ali dijete je sada stabilno i nije u životnoj opasnosti – rekao je Hini ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Nakon provedenoga kriminalističkoga istraživanja Dalibor Šemper (46), predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, u subotu oko 20 sati predan je pritvorskom nadzorniku u Gospiću, uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći.

Potpredsjednica Vlade kaže da nadležna tijela vode postupak dalje i utvrđuju sve okolnosti, a ona će pokrenuti njegovo razrješenje s dužnosti predstojnika ureda.

– Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka – rekla je za portal 24 sata, Šimpraga.

www.sjever.hr / www.24sata.hr
31.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.