Now Reading:
Čak šest maturanata iz Krapinsko – zagorske županije među 96 najboljih – pogledajte tko su i iz kojih škola dolaze
Full Article 1 minutes read

Čak šest maturanata iz Krapinsko – zagorske županije među 96 najboljih – pogledajte tko su i iz kojih škola dolaze

Svečano je bilo u srijedu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, gdje je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade Ante Žužul, nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2021./2022.

Među 96 učenika iz cijele Hrvatske, koji su nagrađeni za najbolje rezultate na državnoj maturi, čak šest njih dolazi iz Krapinsko – zagorske županije.

Nagrađeni maturnati iz Zagorja su Nika Macan, Lucija Šalković i Petar Malogorski iz Srednje škole Krapina, Vedran Berislavić iz SŠ Oroslavje, Martin Poštek iz Srednje škola Konjščina i Dorijan Vincelj iz Srednje škole Oroslavje.

Učenici su birani prema različitim kriterijima. Oni koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100 posto na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite, te učenici koji su dva ispita riješili 100 posto, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

www.sjever.hr / www.mzo.gov.hr / Foto: FB Srednja škola Krapina
31.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.