Now Reading:
U Bjelovarsko – bilogorskoj županiji obilježen Međunarodni dan dojenja – župan Marušić: U promicanju dojenja naša županija može biti ogledni primjer svim drugim županijama
Full Article 2 minutes read

U Bjelovarsko – bilogorskoj županiji obilježen Međunarodni dan dojenja – župan Marušić: U promicanju dojenja naša županija može biti ogledni primjer svim drugim županijama

Udruga “Za zdravo i sretno djetinjstvo” i Koordinacijski odbor projekta “Bjelovarsko-bilogorska županija prijatelj dojenja” u Boho parku u Bjelovaru organizirali su prigodno obilježavanje Međunarodnog tjedna dojenja, a u kojem je zajedno sa svojom obitelji sudjelovao i župan Marko Marušić.

– Drago mi je da je naša županija primjer dobre prakse kad je riječ o promoviranju i naglašavanju važnosti dojenja i zato čestitam doktorici Čatipović i svima koji zajedno s njom već dugi niz godina rade i promiču dojenje. Svi znamo koliko je to važno pogotovo u današnje vrijeme kada su mnoge majke zbog zaposlenosti sve manje prisutne sa svojom djecom. I utoliko mi je drago da se naša županija može smatrati oglednim primjerom u promociji važnosti dojenja – kazao je župan dodajući da će Županija stoga i dalje podržavati ovaj projekt i akcije koje se organiziraju.

Župan je još podsjetio da je Županija na početku ove godine, upravo na njegovu inicijativu, povećala naknade za novorođenčad sa 500 na tisuću kuna kako bi pomogli roditeljima.

O važnosti dojenja govorila je predsjednica Udruge „Za zdravo i sretno djetinjstvo“ idejna začetnica cjelokupnog projekta, pedijatrica Marija Čatipović.

– Jako je važno promicati dojenje jer je ono za dijete važno iz zdravstvenih i emotivnih razloga. Jako je važno da se zna da je majčino mlijeko najbolja i najzdravija hrana za dijete. Istraživanja su potvrdila da su dojena djeca rjeđe bolesna, a da majke koje doje rjeđe obolijevaju od raka dojke i jajnika te osteoporoze – kazala je Čatipović dodajući da sustavan rad na promicanju važnosti dojenja donosi ohrabrujuće pomake.

www.sjever.hr
30.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.