Now Reading:
PORCIJUNKULOVO Stvorite i ponesite uspomenu iz Čakovca uz SelfieČ, umjetničku instalaciju varaždinskog umjetnika Nikole Vudraga
Full Article 50 second read

PORCIJUNKULOVO Stvorite i ponesite uspomenu iz Čakovca uz SelfieČ, umjetničku instalaciju varaždinskog umjetnika Nikole Vudraga

Nekoliko dana prije početka manifestacije “Porcijunkulovo 2022.”, na Trgu Republike niknula je, naizgled drvena, umjetnička instalacija. Naime, radi se o kreaciji uspješnog varaždinskog i svjetski priznatog umjetnika Nikole Vudraga koji je pripremio centralnu instalaciju no i njih još nekoliko diljem Čakovca.

Nadasve talentirani Nikola, prema izgledu novog logotipa Turističke zajednice grada Čakovca, izradio je čeličnu skulpturu u obliku slova Č s izrezanim srcem na vrhu, koje predstavlja kvačicu na slovu.
Sada kada traju dani pozitivnih emocija i šarenih trenutaka, ta je umjetnina mjesto susreta mnogih posjetitelja koji stvaraju uspomene s Porcijunkulova i posjeta Čakovcu.

Zavaren corten čelik u obliku slova Č, kao Čakovec, već ima i svoje ime – SelfieČ (selfič).
Dio eksponata varaždinskog umjetnika nalazi se i u Perivoju Zrinski.
Fotografirajte se s voljenim osobama uz instalaciju, podijelite fotografije na Instagramu uz hashtag #visitcakovec, a službeni kanal Turističke zajednice grada Čakovca će vaše fotografije podijeliti na svom profilu!


Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSEL
www.sjever.hr/cakovec.hr
30.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.