Now Reading:
Prihvaćen rebalans lepoglavskog proračuna te smanjenje komunalnog doprinosa – Škvarić: Pomažemo našim gospodarstvenicima i poljoprivrednicima, potičemo razvoj turističkih potencijala
Full Article 2 minutes read

Prihvaćen rebalans lepoglavskog proračuna te smanjenje komunalnog doprinosa – Škvarić: Pomažemo našim gospodarstvenicima i poljoprivrednicima, potičemo razvoj turističkih potencijala

Gradsko vijeće Grada Lepoglave održalo je 28. srpnja 9. sjednicu. Članovi vijeće, njih desetero koliko ih je nazočilo sjednici, raspravljali su o 12 točaka dnevnog reda.

Nakon uobičajenog aktualnog sata, vijećnici su jednoglasno prihvatili izvješća o radu Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Savjeta mladih, Turističke zajednice te Turističko kulturno informativnog centra za 2021. godinu. Prihvaćen je Prijedlog 1. izmjena i dopuna Proračuna Grada Lepoglave za 2022. godinu.

-Prvi Proračun Grada Lepoglave smo definirali u iznosu od 42.279.626 kuna, a ovim prijedlogom je povećan za otprilike 600.000 kuna. Razlog tomu je taj što smo na natječajima resornih ministarstava i fondova Europske unije ostvarili potpore za puno projekata. Riječ je u većini slučajeva o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu kao što su sanacije klizišta i uređenje cesta. Sredstva smo dobili i za uređenje Doma kulture te sportskog centra. Izmjene su i priprema za prijavu 50-ak milijuna vrijednog projekta Centra za posjetitelje na natječaj za izgradnju turističke infrastrukture. Budući da kod pripreme proračuna nismo mogli znati koji će sve natječaji biti raspisani, sada ih ugrađujemo u naš proračun. Tu su i dodatne potpore za provođenje socijalne politike te potpore udrugama, prije svega vatrogascima za nabavku opreme uništene za vrijeme gašenja brojnih požara otvorenih prostora. Treba istaknuti i projekt širokopojasnog interneta za koji smo planirali zaduženje od šest milijuna kuna, a koji smo u međuvremenu odlučili realizirati po drugom modelu za koji nam neće trebati navedeni iznos planiranog zaduženja. – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić razlog izmjena proračuna koje su vijećnici prihvatili jednoglasno.

Također jednoglasno, prihvaćen je prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o komunalnom doprinosu kojim se komunalni doprinos u svim zonama smanjuje za 50 posto.
-Želimo pomoći našim gospodarstvenicima u trenutku kada su se povećale cijene energenata i materijala što im otežava ulaganja. Želimo potaknuti gospodarski razvoj tako što ćemo smanjiti iznos početnih ulaganja za proizvodnu i poslovnu namjenu. Također, smanjenjem želimo pomoći razvoju poljoprivredne proizvodnje jer se odluka odnosi i na izgradnju i nadogradnju poljoprivrednih gospodarskih zgrada. Želimo utjecati i na razvoj turističkog potencijala Grada Lepoglave budući da su obuhvaćena i ulaganja u ugostiteljske objekte, hotele, kampove i ostale objekte za smještaj – pojasnio je gradonačelnik.

www.sjever.hr/lepoglava.hr
29.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.