Now Reading:
POLICIJA UPOZORAVA: Zbog utakmice Varaždin – Hajduk zatvara se Zagrebačka ulica, a ovim navijačima ulaz na stadion bit će zabranjen!
Full Article 3 minutes read

POLICIJA UPOZORAVA: Zbog utakmice Varaždin – Hajduk zatvara se Zagrebačka ulica, a ovim navijačima ulaz na stadion bit će zabranjen!

U sklopu 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, NK Varaždinu u subotu u goste stiže splitski Hajduk zbog čega će Zagrebačka ulica u Varaždinu od 17 sati biti zatvorena za sav promet. S obzirom da na veliki interes gledatelja te da se očekuje i dolazak većeg broja gostujućih navijača, varaždinska policija poziva sve posjetitelje da se drže njihovih uputa i preporuka.

Ulaz u stadion bit će otvoren od 19 sati, a radi izbjegavanja gužvi, iz PU varaždinske pozivaju posjetitelje da na vrijeme krenu prema stadion te da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu. Budući da su sve ulaznice su personalizirane prilikom ulaska provjeravaju se barkod čitačima.

Zbog odigravanja utakmice od 17 sati, pa do odlaska navijača i posjetitelja za sav promet bit će zatvorena Zagrebačka ulica od raskrižja sa Gospodarskom do raskrižja sa Supilovom ulicom i iz smjera Biškupečke u rotor i izlaz u smjeru Gospodarske ulice.

Promet će biti omogućen obilaznim pravcem – Biškupečka – Gospodarska – Zagrebačka ulica, a za izlaz prema istočnoj obilaznici policija preporuča korištenje Ulice Ivana Mažuranića.

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodi sigurnosne provjere, a varaždinska policija podsjeća da je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju, bacanje predmeta u natjecateljski prostor i boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Posjetiteljima pod utjecajem alkohola, osobama koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu, posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici bit će zabranjen ulaz u stadion.

-Policija će, na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima. Pozivamo posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu – priopćila je PU varaždinska.

Foto: arhiva
www.sjever.hr
29.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.