Now Reading:
Općini Konjščina dodijeljeno skoro 17 tisuća kuna za hvalevrijedan projekt mladih Reci “Dosta” – “Cilj nam je prevencija vršnjačkog nasilja”
Full Article 2 minutes read

Općini Konjščina dodijeljeno skoro 17 tisuća kuna za hvalevrijedan projekt mladih Reci “Dosta” – “Cilj nam je prevencija vršnjačkog nasilja”

Općina Konjščina je na inicijativu Savjeta mladih Općine Konjščina, na natječaj za Participativni proračun za mlade Krapinsko – zagorske županije za 2022. godinu, prijavila projekt Reci “Dosta”, a za kojeg je ostvarila potporu u iznosu od 16.993.75 kuna.

Kako nam je objasnila načelnica Konjščine, Anita Krok riječ je o zanimljivom i korisnom projektu, usmjerenom na prevenciju vršnjačkog nasilja.

– S obzirom na to da u našoj općini imamo i osnovnu i srednju školu, Savjet mladih prepoznao je problematiku nasilja među mladima kao važnu u našoj zajednici. Zajednički cilj mladih je kroz ovaj projekt smanjiti nasilje te podići svijest o vrstama nasilja kao i o adekvatnom reagiranju na počinjeno nasilje – pojasnila je načelnica Krok najavivši kako će u sklopu projekta održavati radionice u suradnji s Policijskom postajom Zlatar Bistrica, Centrom za socijalnu skrb, Centrom za mlade kao i s udrugama mladih.

– U našim parkovima i na našim ulicama često se susrećemo s nekim oblicima delinkventnog ponašanja tako da je prvenstveni cilj ovakvih radionica preventivno djelovanje, kao i informiranje mladih. Naime, ukoliko se mladi prepoznaju kao žrtve nasilja kroz projekt će dobiti informacije o tome kako i koga kontaktirati te obavijestiti o potencijalnim nasilnicima – rekla je Krok.

Iako je Savjet mladih općine Konjščina osnovan tek u kolovozu prošle godine ovo mu neće biti prva aktivnost na području općine. Naime, Savjet čine vrijedni i marljivi članovi koji se aktivno uključuju u sve općinske manifestacije.

– Naši su mladi jako aktivni i ponosni smo na njih. U vrijeme Adventa organizirali su za djecu čitanje božićnih priča s Djedom Božićnjakom, dok su za Uskrs pripremili traženje pisanica u centru, a uključili su se i u obilježavanje ovogodišnjeg Dana Općine. Naime, u četvrtak će organizirati društvene igre za osnovnoškolce. Isto tako sudjelovali su i na studijskom putovanju u Portugalu, koje je bilo rezultat prijateljstva sa županijskim Savjetom mladih – rekla je načelnica Krok te naglasila kako u svim aktivnostima imaju punu podršku Općine, a tako će biti i ubuduće.

jmiklauzic/www.sjever.hr
29.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.