Now Reading:
Gradonačelnik Kolarek potpisao Ugovor o nastavku projekta “Pomozi, zaposli, usreći” – od 1. rujna pomoć za 60-ak potrebitih Preložana
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Kolarek potpisao Ugovor o nastavku projekta “Pomozi, zaposli, usreći” – od 1. rujna pomoć za 60-ak potrebitih Preložana

Nakon što je prije desetak dana, u Grad Prelog stigla obavijest o uspješnom apliciranju projekta „Pomozi, zaposli, usreći III“, u četvrtak je u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, gradonačelnik Ljubomir Kolarek potpisao Ugovor o provođenju ovog za Prelog izuzetno važnog projekta.

Cilj projekta „Pomozi, zaposli, usreći III“ je unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja, njihovo zapošljavanje te povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. U okviru projekta zaposlit će se deset žena pripadnica ciljane skupine Poziva koje će pružati uslugu 60-ak korisnika s područja Grada Preloga. Očekuje se da će se usluga pomoći u kući početi 1. rujna 2022. godine u trajanju od šest mjeseci. Potrebno je naglasiti kako Grad Prelog projekt „Pomozi, zaposli, usreći“ provodi još od kraja 2017. godine, a njegovo podržavanje kroz tri faze projekta dokaz je uspješnosti projekta na terenu i važnosti njegove održivosti.

Projekt je dao doprinos povećanju kvalitete života teže zapošljivih žena i njihovoj integraciji u društvene aktivnosti, ojačala se njihova uloga na tržištu rada te njihova pozicija u obitelji i zajednici. Velik doprinos dao je i krajnjim korisnicima kojima se pružala usluga pomoći u kući. Vrijednost projekta je 494.400,00 kn, financirana u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Uz gradonačelnika Kolareka, potpisivanju Ugovora nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, kao i pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Miljenka Radović.

Među odabranim prijaviteljima, iz Međimurske županije, svoje je mjesto našlo i Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, čija je predsjednica Miljenka Radović također potpisala Ugovor o financiranju. Ugovore je sa strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potpisao ministar Marin Piletić, a svim je potpisnicima čestitao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

-Ovim projektom i dalje podižemo kvalitetu života u Prelogu te sam ponosan da smo zadovoljili sve postavljene uvjete i u ovoj, već trećoj fazi projekta – istakao je gradonačelnik Kolarek.

www.sjever.hr/prelog.hr
29.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.