Now Reading:
Deset koprivničko-križevačkih umjetnika predstavit će se na 38. Susretima likovnih stvaratelja u Zaboku
Full Article 2 minutes read

Deset koprivničko-križevačkih umjetnika predstavit će se na 38. Susretima likovnih stvaratelja u Zaboku

Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma u Republici Hrvatskoj tradicionalno provodi likovni natječaj za Susrete likovnih stvaratelja koji će se ove godine po 38. put održati u Zaboku. Tradicionalno, Udruga „Peski-Art Đurđevac“ je među najuspješnijim likovnim udrugama u Republici Hrvatskoj, a odabrano je deset autora i njihovih likovnih radova.

Na natječaj Hrvatskog sabora kulture pristiglo je 276 radova, 252 rada iz 29 prijavljenih likovnih udruga i 24 rada samostalno prijavljenih autora, a iz Koprivničko-križevačke županije predstavit će se: Željko Bečaj sa svojim radom Zlaćani trenutak, Pero Cik s radom Japica, Ivana Hadžija s radom Bakina dota, Đuro Jaković i Legenda o pijevcu i Đurđevcu, Mirko Markešić s radom Pijevac na tikvi, Franjo Mihočka sa svojim radom Inje, Marijan Štimac s radom Dan poslije sutra, Pero – Petrina Topljak sa svojom Svađom za međo, Đuro Zvonar s Goričarom te Sanja Benko s radom Iz dvorišta kojeg više nema koji je prijavljen preko Kulturne udruge „Sveti Martin“ iz Dubrave.

Izložba će biti postavljena u Galeriji grada Zaboka, u izložbenom prostoru suorganizatora – Pučkog otvorenog učilišta Zabok od 20. rujna do 22. listopada.

www.sjever.hr / kckzz.hr
29.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.