Now Reading:
Župan Marušić posjetio vatrogasce iz Bjelovarsko-bilogorske županije na dislokaciji u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
Full Article 3 minutes read

Župan Marušić posjetio vatrogasce iz Bjelovarsko-bilogorske županije na dislokaciji u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Praksa u kojoj zbog povećane učestalosti požara manje skupine vatrogasaca iz kontinentalnih županija tijekom ljeta odlaze pomagati kolegama u priobalju, nastavljena je i ove godine. Prema toj praksi vatrogasci s područja Bjelovarsko-bilogorske još od 2017.godine svakog ljeta svoje protupožarne zadaće izvršavaju kao dio Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, stacionirane u Zvekovici, naselju u općini Konavle u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Ove godine njihov boravak na jugu Hrvatske planiran je u šest ili sedam dvotjednih smjena, a prva smjena s radom je započela još 23. lipnja. Skupinu čine petorica vatrogasaca i to je sad već treća smjena koja je tamo na dispoziciji. A upravo njih za svog boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji posjetio je župan Marko Marušić.

Tom prigodom susreo se i sa zapovjednikom Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik Nikšom Miletićem koji ga je proveo kroz vatrogasnu postaju pokazavši mu gdje su vatrogasci smješteni, spremišta njihove opreme i vatrogasni operativni centar.

Župan se zahvalio vatrogascima na svemu što čine za naše građane štiteći njihove živote i imovinu te dodao da mu je iznimno drago i da je ponosan što vatrogasci iz Bjelovarsko-bilogorske županije pomažu u intervencijama na najugroženijim prostorima.

Uz župana vatrogasce su posjetili predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović i županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger.

sjever.hr/bbz.hr 28.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.