Now Reading:
Zabavno i edukativno ljeto krapinskih mališana uz radionice DND-a Krapina
Full Article 3 minutes read

Zabavno i edukativno ljeto krapinskih mališana uz radionice DND-a Krapina

Društvo Naša djeca Krapina već tradicionalno tijekom ljeta organizira radionice namijenjene djeci, kako bi oni slobodne dane proveli u zabavi i druženju, ali i naučili nešto novo.

Tako se u suradnji s Gradskom knjižnicom Krapina druženja najmlađih odvijaju u prostorijama knjižnice ili ispred knjižnice i to svake srijede od 19 do 22 sata.

– Zamolili smo Gradsku knjižnicu za suradnju te su nam rado ustupili svoje prostore pa tako u Plavoj dvorani održavamo naše poznate origami radionice. S obzirom na veliku zainteresiranost i pozitivne komentare naših malih sudionika, ovaj tip radionica održavamo već šest godina i stvarno su pravi hit. Svake srijede novi oblici uveseljavaju djecu svih uzrasta – pojasnila je predsjednica DND-a Krapina, Gordana Kučinić.

Nakon origami radionica djeca zajedno s voditeljima, u zelenilu parka ispred knjižnice namještaju mali kutak za čitanje kojeg opremaju dekicama, svjetiljkama i lampionima, a sve kako bi se održala radionica i dramska igraonica “Čitkajmo srijedom“.

– Također, svatko od njih dobiva svoju svjetiljku koju pale, kako se počinje spuštati mrak i osvjetljavaju svoju knjigu. Naime, mi im ponudimo određeni broj knjiga, između kojih oni mogu birati, a nakon prvog čitanja, molimo ih da naglas svim okupljenima pročitaju najzanimljivi dio knjige. Nakon toga razgovaramo o pročitanom tekstu i objašnjavamo pojedine riječi – rekla nam je Kučinić i naglasila kako ovakva druženja najčešće završavaju smijehom i dobrom zabavom.

Kako je dodala, iako su radionice namijenjene prvenstveno za djecu od 7 do 12 godina, često im se pridruže i mlađa djece te bebe u pratnji svojih roditelja. No, ni za njih ne nedostaje sadržaja, pa ih tako dočeka tepih za igru pun edukativnih igračaka i slikovnica. Ove su srijede radionice okupile čak 40-ak mališana.

– Jako smo zadovoljni odazivom i pozitivnim reakcijama djece, a s radionicama nastavljamo kroz cijelo ljeto, odnosno održavat će se svake srijede do početka nove školske godine – rekla je Kučinić te pozvala sve zainteresirane da im se pridruže na budućim radionicama i igraonicama na kojima čitanje postaje prava ljetna avantura.

– Ovim projektom razvijamo kod djece naviku čitanja, maštanja i igranja kroz čitanje. Želimo
djeci pokazati da čitanje ne mora biti tlaka i da je gradska knjižnica prostor prepun priča koje čekaju
na njih – dodala je.

Inače, DND Krapina i ove godine organizira radionice i igraonice za djecu u sklopu manifestacije Dječji dan u Tjednu kajkavske kulture. Interaktivni sadržaji namijenjeni su djeci predškolskog i školskog uzrasta, a odvijat će se na otvorenom, u prostoru ispred SŠ Krapina i u Parku Matice hrvatske oko Paviljona.

www.sjever.hr
28.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.