Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Prije novog osvježenja, još ćemo se malo „kuhati” – danas visoke, sutra još više temperature
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Prije novog osvježenja, još ćemo se malo „kuhati” – danas visoke, sutra još više temperature

Ljeto je pa se ni ne trebamo posebno čuditi što nam je prilično vruće. Ono što trebamo jest voditi brigu o vlastitom, ali i zdravlju naših najmilijih, prije svega onih najmlađih i najstarijih.

Podsjećamo da kad su visoke temperature nije dobro boraviti na suncu od 10 do 17 sati, potrebno je piti dovoljno vode i ne smije se pretjerivati s klimom. Te savjete nemojte zaboraviti!

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti pretežno ili djelomice sunčano te u većini krajeva vruće. I dalje ne posve stabilno pa su mjestimice mogući pljuskovi, vjerojatnije poslijepodne, osobito u Dalmaciji i gorju, no malo kiše ne može se isključiti i ujutro u dijelu unutrašnjosti.

Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, podno Velebita i jaka, a danju većinom sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, duž obale i na otocima između 22 i 26, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

U petak će temperature biti stupanj dva više, dok je za subotu najavljeno osvježenje.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

I dalje će, uz zadržavanje velike opasnosti na sjevernom i srednjem, te umjerene opasnosti od toplinskog vala na južnom Jadranu, tamo biti najnepovoljniji biometeorološki uvjeti. Stoga će i dalje trebati slijediti sve dostupne načine za zaštitu od vrućine i UV zračenja. U gorju i dalmatinskom zaleđu će biti manje sparno nego prethodnog dana, ali podjednako ili više vruće.

U nizinskoj unutrašnjosti bi tople noći mogle smetati i manje osjetljivi ljudima, jer su oni u unutrašnjosti na njih manje navikli nego jadranska populacija. Preporuke o zaštiti od toplinskih valova i velikih vrućina dostupne su na mrežnim stranicama DHMZ-a.

www.sjever.hr/DHMZ
28.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.