Now Reading:
Za poduzetnike 10 milijuna kuna, evo tko i kako može do bespovratnih sredstava
Full Article 2 minutes read

Za poduzetnike 10 milijuna kuna, evo tko i kako može do bespovratnih sredstava

radnik

Koprivničko-križevačka županija i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije podsjećaju da je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je otvoreni javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima.

Naime, predmet programa „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2022. godinu je dodjela bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine. S područja Koprivničko-križevačke županije riječ je o općinama Sokolovac, Rasinja i Peteranec.

Korisnici bespovratnih sredstava temeljem ovog programa mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge), koji su u većinskom privatnom vlasništvu osoba koje su pripadnici nacionalne manjine (više od 50%) ili zapošljavaju osobe koje su pripadnici nacionalne manjine, osim onih kojima je pretežita djelatnost prema Odluci o Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD 2007 iz Područja A–Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo.

Ukupna vrijednost Programa je 10.000.000 kuna. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000, dok je najviši iznos potpore 100.000 kuna. Prijave se zaprimaju isključivo od 25. srpnja do 25. kolovoza 2022. godine.

Više informacija možete doznati ovdje.

www.sjever.hr / kckzz.hr
27.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.