Now Reading:
PU varaždinska i u Ivancu predstavila ljudstvo i opremu te promovirala rad policije među mladima
Full Article 2 minutes read

PU varaždinska i u Ivancu predstavila ljudstvo i opremu te promovirala rad policije među mladima

Značajan interes mladih, ali i svih ostali građana, izazvalo je predstavljanje rada, opreme te ostale tehnike policije u subotu, 23. srpnja.

Policijska uprava Varaždinska, a na inicijativu Policijske postaje Ivanec organizirala je sveobuhvatno predstavljanje ljudstva i opreme svih rodova policije prvenstveno s ciljem promocije i razvoja interesa kod mladih (do 28 godina) za zanimanje policajac/policajka.

Povod organiziranog predstavljanja raspisani je javni poziv MUP-a za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini.

Taktično – tehnički zbor održan je ispred Srednje škole Ivanec, a potencijalne kandidate najviše su zanimali uvjeti prijave, način rada, ali i sam način obuke i učenja. Također, ističu iz policije, zanimali su ih izazovi i iskustva s kojima se policijski službenici svakodnevno susreću, a to je nešto što im ju ujedno i najizazovnije. Ovoga puta to su mogli doznati iz prve ruke i na licu mjesta.

Veliku pažnju privukla je oprema interventne policije te oprema za zaštitu državne granice, a predstavljene su i sprave za otkrivanje krivotvorina, kao i protueksplozijska zaštita.
Potencijalni kandidati okušali su se i na postavljenom poligonu gdje su uz stručno vodstvo i upute policijskih službenika mogli povjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti  potrebnih za upis u organizirani program obrazovanja. Natječaj za upis na organizirani program MUP-a za obrazovanje otvoren je do 15. kolovoza 2022. godine, a svi zainteresirani informacije mogu dobiti na službenoj web stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

Policijski službenici ističu da biti policajac nipošto nije samo posao, već je to prije svega poziv kojeg odlikuju odgovornost, strpljenje, razumijevanje i hrabrost. Taktično – tehnički zbor policije obišao je i gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić zajedno sa zamjenikom Markom Friščićem.

www.sjever.hr
27.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.