Now Reading:
Pisalo se o Kolindinoj punđi i torbici od 3 tisuće eura, ali ne i o brendu i cijeni kravate ili cipela koje su predsjednik Milanović ili premijer Plenković nosili
Full Article 3 minutes read

Pisalo se o Kolindinoj punđi i torbici od 3 tisuće eura, ali ne i o brendu i cijeni kravate ili cipela koje su predsjednik Milanović ili premijer Plenković nosili

Pelješki most je napokon otvoren. Otvorenje je bilo spektakularno, vatromet, Nevera, brojni uzvanici od predsjednika Milanovića, premijera Plenkovića, ministrica i ministara, saborskih zastupnika, župana, gradonačelnika… Pelješki most je nešto što je Hrvatska sanjala godinama, krajnji jug napokon je spojen s ostatkom Hrvatske.

Svi mediji pratili su otvorenje mosta od velikih do malih, brojni su pisali i izvještavali od konstrukciji mosta, dužini, kako je Pelješki most među 5 najdužih u svijetu i zaista je impresivan. A neki su pisali i o modnim kombinacijama uzvanika.

Pisalo se o Kolindinoj punđi i torbi od 3 tisuće eura, Šuičinim brončanim salonkama, supruzi Gordana Jandrokovića koja ja odjenula elegantnu plavu haljinu i sandale, o ministrici Vučković koja je odjenula plavo-bež haljinu. Bila je tu i ministrica Brnjac za koju je napisano da je odjenula zelenu kombinaciju. Pisalo se da su plijenile pažnju svojoj jednostavnosti i zaista su bile predivne.

Da li je i vama nešto čudno u svemu napisanom?

Pisali su o modnim kombinacijama uzvanika, ali nema niti riječi napisane o predsjedniku, premijeru, ministrima i mnogim drugim muškim uzvanicima koji su također plijenili svojim modnim kombinacijama. Bile su tu raznobojne kravate, cipele, odijela, košulje… i vjerujem da bi bilo zanimljivo znati koliko je koštala kravata ministra Butkovića ili premijera Plenkovića ili predsjednika Milanovića.

Toliko se govori o ravnopravnosti spolova, ali nećemo se pomaknuti niti koraka dalje ukoliko ne promijenimo pogled na svaku sferu života. I dalje se piše kako su plijenile poglede svojim modnim kombinacijama, a rijetko kad se toliko piše da su te žene inteligentne, pametne, sposobne. Dok bi recimo, ministar Banožić trebao dobiti “ukor” što je na otvorenju iz prvog reda izgurao ministricu Vučković i još mu je to bilo simpatično pa se smijao. Svaka čast ministru Božinoviću kojemu se to nije svidjelo pa je ministricu Vučković pustio pred sebe. Malobrojni mediji su to prenijeli.

Kao žena, ne mogu reći da se u posljednjih 50 godina nije puno toga promijenilo za žene nabolje, ali još će se puno toga trebati promijeniti. Kada se počne mijenjati slika žena u medijima, kada se počne na isti način pisati o muškarcima, prestati će zvučati prazno sva uvjeravanja o ravnopravnosti žena.

I da, zaista, odjevne kombinacije svih spomenutih uzvanica bile su prekrasne, ali isto tako veliki broj uzvanika imao je lijepe kravate što sam osobno primijetila, pa pišimo malo više i o tome.

foto: FB KolindaGrabarKitarović i FB IvanAnušić

marijanasopek/sjever.hr 27.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.