Now Reading:
OVO JE HRVATSKA BUDUĆNOST Mladi Varaždinci rasturili na državnoj maturi, danas su nagrađeni u Ministarstvu
Full Article 2 minutes read

OVO JE HRVATSKA BUDUĆNOST Mladi Varaždinci rasturili na državnoj maturi, danas su nagrađeni u Ministarstvu

Amalija Rafaj Škriljevečki i Viktor Pijanec, maturanti varaždinske Prve gimnazije na ovogodišnjoj su Državnoj maturi postigli vrhunske rezultate zbog čega su u srijedu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja primili nagrade.

Amalija je osvojila Nagradu Soljačić koja iznosi pet tisuća dolara. Na maturi je 100 posto riješila višu razinu matematike i fizike, a 95,83 posto višu razinu iz hrvatskog jezika. Putem zooma čestitao joj je i utemeljitelj nagrade Marin Soljačić, profesor na sveučilištu Massachusetts Institute of Technology poručivši kako su obrazovani mladi ljudi najbolje što Hrvatska ima i zato mu je drago što ih je toliko i ove godine nagrađeno, piše Telegram.

Nagrada za informatiku u iznosu od pet tisuća eura koju ove godine dodjeljuje tvrtka S&T Hrvatska također je stigla u Varaždin. Osvojio ju je Viktor koji je na Državnoj maturi iz informatike postigao stopostotni rezultat, a iz više razine matematike 96,67 posto.

Amalija je poručila kako su te nagrade dokaz da se njihov trud cijeni, a i dobar su poticaj za buduće maturante i poruka da se uvijek može malo više i jače. Zahvalila je Prvoj gimnaziji Varaždin i profesorima koji su, kako kaže, žrtvovali i svoje slobodno vrijeme kako bi radili s učenicima, piše Telegram.

Foto: arhiva / varazdinska-zupanija.hr
www.sjever.hr / telegram.hr
27.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.