Now Reading:
Nadrogirani Čakovčanin koji se na Svetoj Heleni zabio u automobil tročlane obitelji osuđen na 5 godina zatvora
Full Article 2 minutes read

Nadrogirani Čakovčanin koji se na Svetoj Heleni zabio u automobil tročlane obitelji osuđen na 5 godina zatvora

Vozač iz Čakovca koji se 11. srpnja 2019. godine pod utjecajem droge GHB na naplatnoj postaji Sveta Helena zabio u automobil tročlane obitelji nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora, pišu 24 sata.

38-godišnji Ozren Mlinarić vozeći BMW 125 kilometara na sat na naplatnoj postaji Sveta Helena zabio se u Škodu u kojoj je bila tročlana obitelj. Roditelji su u nesreći teško ozlijeđeni, a dječak je jedno vrijeme bio i životno ugrožen, no svo troje je preživjelo.

-Liječnika smo tražili dva uzorka, jedan radi analize na alkohol i drugi radi analize na drogu. Kad je davao uzorak urina čekali smo ispred WC-a, s time da su vrata bila pritvorena. To je trajalo, a kad je izašao liječnik je primijetio da je u posudi bezbojna tekućina. Pitao ga je: ‘Što je to?’, a zatim mu dao novu posudicu i tražio ga da opet dao urin. On je otezao govoreći da ne može te mu je liječnik kazao da popije malo vode. Nakon što je to učinio ponovno je predao bočicu, a ona je tad bila vidljivo drugačije, žute boje – ispričao je policajac 1. Postaje prometne policije PU zagrebačke koji je s kolegom nadzirao osumnjičenog vozača te svjedočio na suđenju.

Iako je Mlinarić priznao događaj, ne smatra se krivim za optužbe kakve je sročilo tužiteljstvo. Nakon presude odmah ide u istražni zatvor, a dobio je i dvije sigurnosne mjere, obavezno liječenje od ovisnosti i zabranu vožnje pet godina dulje od izdržavanja kazne.

www.sjever.hr / 24sata.hr
27.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.