Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA U poslijepodnevnim satima očekuje nas nevrijeme
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA U poslijepodnevnim satima očekuje nas nevrijeme

Prvi dan novoga tjedna opet je bio vruć, teško se disalo, klime ili lepeze radile su sve u 16, a sad ćemo opet dobiti priliku za predah od visokih ljetnih temperatura.

Prema prognozi DHMZ-a, danas nas očekuje postupno naoblačenje sa sjeverozapada, lokalno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Poslijepodne i osobito navečer pljuskovi su izgledni i na istoku zemlje. U Dalmaciji pretežno sunčano, u drugom dijelu dana uz više oblaka moguć je poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti dok će duž obale i na otocima oborine opet uglavnom izostati.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na moru sjeverozapadni i jugozapadni. Navečer na sjevernom Jadranu bura u jačanju.

Najniža temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 23 i 27 °C. Najviša uglavnom od 28 do 33 °C, na istoku i u Dalmaciji između 32 i 36 °C.

Biometeorološka prognoza za utorak

Uz moguće nestabilnosti u unutrašnjosti zemlje i na sjevernom Jadranu neki se meteoropati mogu žaliti na umjerene tegobe. Međutim niže dnevne temperature u tim predjelima mogu doprinijeti smanjenju toplinskog stresa na organizam.
Opasnost od toplinskog vala moguća je još uvijek uz Jadran i njegovo zaleđe, no bit će nižeg stupnja nego prethodnih dana. Kroničnim bolesnicima savjetujemo pridržavanje preporuka liječnika, redovito uzimanje terapije i izbjegavanje napora.

www.sjever.hr/DHMZ
26.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.