Now Reading:
Povijesni dan za vatrogasce DVD-a Sveta Ana: svečano otvoren novi vatrogasni dom
Full Article 2 minutes read

Povijesni dan za vatrogasce DVD-a Sveta Ana: svečano otvoren novi vatrogasni dom

U sklopu bogatog programa obilježavanja Dana Svete Ane u Svetoj Ani upriličeno je svečano otvorenje novog vatrogasnog doma.

Među brojnim uzvanicima svečanosti su nazočili gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca Alen Škudar, predsjednici i članovi prijateljskih DVD-ova te predstavnici sponzora.

-Ponovnim obnavljanjem DVD-a javila se i potreba za vatrogasnim domom, stoga mi je velika čast prisustvovati ovom velikom i važnom događaju za Svetu Anu. Drago mi je što je naš DVD uspio realizirati ovaj projekt u suradnji s Gradom Đurđevcom, gradskim tvrtkama i sponzorima. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji se kroz godine razvijao, a daje novu prekrasnu sliku Svete Ane- rekao je predsjednik Mjesnog odbora Sv. Ana Veljko Miletić.

Prostorije novog doma blagoslovio je župnik Marijan Kovačić, a vrpcu je prerezao gradonačelnik Hrvoje Janči uz pomoć Matije, najmlađeg člana DVD-a Sveta Ana.

-Čestitam svim mještanima i članovima DVD-a, ali i svima koji su pomogli u ovom projektu jer danas je teško naći ljude koji će odvojiti svoje slobodno vrijeme i uložiti ga u rad za zajednicu. Za Dane zlevanke Sv. Ana je privukla mnoštvo posjetitelja te se pokazala kao prekrasan prostor za brojna turistička događanja, a prijedlog je da se kod crkve održi mali adventski sajam. Grad Đurđevac je pripremio i neke veliki projekte koji čekaju svoje natječaje, kao što je projekt uvođenja kanalizacije, plinifikacije mjesta, uvođenje brzog interneta, izgradnja staze za skijalište- rekao je gradonačelnik Janči.

Nakon svečanosti svi zajedno su obišli prostorije novoga doma, a ovom je prilikom predsjednik vijeća Željko Lacković istaknuo kako je prošlo sigurno 20-tak godina od kada je zadnji put otvoren neki novi objekt za potrebe vatrogasaca.

www.sjever.hr/djurdjevac.hr
25.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.