Now Reading:
Četvorka provalila u kuću poznate koprivničke obitelji, no nisu računali da ih netko iza živice snima
Full Article 2 minutes read

Četvorka provalila u kuću poznate koprivničke obitelji, no nisu računali da ih netko iza živice snima

Braća Davor (29) i Vedran (30) iz Koprivnice završila su u zatvoru zbog krađe bakrene kape kotla za pečenje rakije iz kuće poznate obitelji u centru grada, prenosi Danica.hr. Kao pomagači optuženi su i Tomislav (37) iz Kutjeva i Mišel (38) iz Petrinje koji je odmah završio u istražnom zatvoru.

Kako piše portal Danica.hr, tužitelji za njih traže 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, osim za Tomislava koji dosad nije osuđivan pa bi mogao dobiti samo uvjetnu kaznu i u ovom trenutku jedini se nalazi na slobodi.

Riječ je o provali koja se, prema optužnici, dogodila 15. lipnja oko 1 sat ujutro u Frankopanskoj ulici u Koprivnici. Četvorka je ušla u kuću poznate obitelji i od tamo, nakon pretraživanja, uzela bakrenu kapu kotla za pečenje rakije i jedne škare, u ukupnoj vrijednosti od 2000 kuna.

No, nisu računali da je sve vidjela susjeda koja se sakrila iza živice i snimila ih mobitelom, te poslije pozvala policiju koja ih je uhitila, a snimka je tijekom istrage bila ključni dokaz.

Davor i Vedran tvrde da je riječ o stvarima vrijednim oko 200 kuna te da se na licu mjesta nalazila i motorka koju, kako kažu, nisu htjeli ukrasti upravo zato da ne bi bili optuženi za krađu veće vrijednosti. Bakrenu kapu htjeli su prodati, prenosi Danica.hr.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / danica.hr
25.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.