Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Toplinski val konačno slabi, na sjeveru moguće i nevrijeme
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Toplinski val konačno slabi, na sjeveru moguće i nevrijeme

Iako je prijašnjih godina ponegdje bilo i viših temperatura nego proteklih nekoliko dana, novi nas je toplinski val prilično namučio, ali prema svemu sudeći stiže olakšanje.

Na Jadranu će i danas prevladavati sunčano vrijeme, prognoza je DHMZ-a. U unutrašnjosti nestabilnije i osobito u prvom dijelu dana lokalno uz pljuskove i grmljavinu, većinom u sjevernim krajevima.

Vjetar slab i umjeren sjeverni, sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni, a duž obale danju umjeren jugozapadnjak.

Najniža temperatura od 17 do 22, u gorju niža, a na moru između 23 i 26 °C. Najviša dnevna u većini krajeva između 30 i 35 °C, no gdjegod na Jadranu te osobito u unutrašnjosti Dalmacije malo viša.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Nestabilnija atmosfera u unutrašnjosti zemlje donijet će pad temperature zraka. Toplinski stres će biti manji, što meteoropatima i kroničnim bolesnicima može donijeti kratkotrajno olakšanje.
Na Jadranu i u zaleđu Dalmacije je i dalje na snazi upozorenje na vrlo veliku opasnost od toplinskog vala. Savjetujemo primjenjivati preporuke za zaštitu od vrućina. Uz dosta odmora, laganu prehranu, puno tekućine i zaštitu od UV zračenja, visoke temperature i njihove eventualne posljedice na zdravlje mogu se ublažiti ili lakše podnositi.

www.sjever.hr/DHMZ
24.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.