Now Reading:
Varaždinski branitelji prvi će proći Pelješkim mostom – pješačenjem dugim 1100 kilometara spajaju istok, sjever i jug Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Varaždinski branitelji prvi će proći Pelješkim mostom – pješačenjem dugim 1100 kilometara spajaju istok, sjever i jug Hrvatske

Prije nešto više od mjesec dana, četvorica varaždinskih branitelja krenula su pješice iz Vukovara do Pelješkog mosta, kako bi na taj način obilježili otvaranje mosta koji će cestovnim pravcem spojiti Hrvatsku.

Na svom su putu idejni začetnik i voditelj akcije Nenad Kamenar, Božidar Sambolec, Krasnodar Špoljarić i Miljenko Varga obišli važna mjesta iz Domovinskog rata i poklonili se poginulim kolegama, piše portal 24 sata.

Na Pelješki će most stići na sam dan otvaranja, 26. srpnja, kada će rano ujutro prvi proći mostom.

Put koji su započeli u gradu heroju Vukovaru dug je 1.100 kilometara, vodio ih je preko Osijeka, Našica, Lipika, Pakraca, Bjelovara, Varaždina, Zagreba, Karlovca, Plitvica, Knina, Sinja, Splita, Omiša, Makarske…
-Željeli smo obilježiti taj poseban dan i podsjetiti na sve branitelje koji su ga sanjali. A usput se i pokloniti i odati počast i podsjetiti na sve one kojih više nema, a pogotovo na one koje njihovi obitelji još uvijek traže – kazao je Kamenar za 24 sata.

Četvorci se na pola puta priključio i Josip Hunjet, a u kamperu koji ih prati i osigurava im logistiku su Jasenko Rafaec i Antun Jurenec. Svakodnevno pješače između 25 i 50 kilometara, a najviše ih je oduševilo to što su ih ljudi pozdravljali na svakom koraku.
-Pozivamo sve branitelje, udruge, djecu poginulih i nestalih branitelja da dođu uveličati otvaranje mosta koji će cestovnim pravcem spojiti Hrvatsku, što smo čekali desetljećima – poručio je Kamenar.

www.sjever.hr/24sata.hr
24.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.