Now Reading:
PONOSNI MEĐIMURSKI VATROGASCI VRATILI SE KUĆI Župan Posavec: Ovakav rezultat još nije došao i to je kruna njihovog odricanja, vježbanja, zajedništva…
Full Article 3 minutes read

PONOSNI MEĐIMURSKI VATROGASCI VRATILI SE KUĆI Župan Posavec: Ovakav rezultat još nije došao i to je kruna njihovog odricanja, vježbanja, zajedništva…

S Vatrogasne olimpijade u Celju u nedjelju su se vratili međimurski vatrogasci koji su na ovom natjecanju ostvarili povijesni rezultat.

Javna vatrogasna postrojba – profesionalni vatrogasci osvojila je zlatnu medalju ,a ekipa Mali Mihaljevec žene B, brončanu dok je ekipa Palinovec žene A osvojila 5. mjesto.
Osim natjecatelja, iz Međimurja su u Celju i dva vatrogasna suca, Damir Novak i Mladen Kanižaj.

Uz građane koji su se okupili na dočeku u Čakovcu, na ostvarenom povijesnom uspjehu vatrogaskinjama i vatrogascima čestitao je župan Matija Posavec.
-Ovakav rezultat još nije došao i meni je drago jer je to kruna njihovog odricanja, vježbanja, zajedništva godinama unazad. Za to se priprema dugi niz godina i izuzetno mi je drago da je i to pokazatelj kolika je organiziranost vatrogastva u Međimurju, njihova profesionalnost, iako su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, na visokoj razini – rekao je župan.

Dodao je da je vatrogastvo u Međimurju izuzetno važno, koliko zbog tradicije, toliko i zbog potrebe.
-Oni su uvijek tu na liniji obrane kad se dešavaju određene prirodne nepogode, uvijek prvo njih zovemo. Drago mi je, stoga, da imamo tako organizirani sustav, dobrovoljno vatrogasno društvo u gotovo svakom naselju – kazao je župan Posavec.

Međimurska županija ulaže u vatrogasnu infrastrukturu, dodao je župan podsjetivši da se ove godine gradi vatrogasni dom u Domašincu, uskoro će se otvoriti dom i u Nedelišću, gradi se i u Selnici, a otvaraju se za koji dan i ponude za Savsku Ves.

Sretna zbog uspjeha vatrogasaca je i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.
-Ovo je bila Olimpijada na koju smo odaslali naše ekipe samo da dožu u istom broju i zdravi natrag. A na ono što su tamo odradili i pokazali čitavo Međimurje i Grad Čakovec moraju biti ponosni. Moramo im čestitati na rezultatima, ali i biti sigurni i mirni zbog onoga što imamo – rekla je gradonačelnica.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Kanižaj i sudac na Vatrogasnoj olimpijadi te voditelj međimurskih ekipa nije krio ponos.
-Ovo je veliki uspjeh za Međimursku županiju, posebice kad se zna da smo nastupili s četiri, a primjerice Zagrebačka županija sa sedam ekipa osvojila je svega jedno prvo mjesto, u kategoriji žene A. Za ovu olimpijadu smo se dobro pripremali, ovo je nova, mlada ekipa i mislim da su dečki sve pohvatali dobro – rekao je Kanižaj poručivši građanima da tijekom ove požarne sezone i velikih vrućina budu iznimno oprezni, kako ne bi izazvali požar te obećao da će vatrogasci i dalje paziti na njihovu sigurnost.

a.kučić/sjever.hr
24.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.