Now Reading:
Policija imala pune ruke posla na susretu Slaven Belupa i Dinama – gostujući navijači rasturali po stadionu pa završili na policiji
Full Article 50 second read

Policija imala pune ruke posla na susretu Slaven Belupa i Dinama – gostujući navijači rasturali po stadionu pa završili na policiji

U subotu je na gradskom stadionu u Koprivnici odigrana nogometna utakmica između NK „Slaven Belupo“ i GNK „Dinamo“ koja je završila rezultatom 1:5.

Na utakmici je bilo kojoj oko 2100 navijača, od kojih 450 gostujući.

Tijekom osiguranja utakmice, šest gostujućih navijača dovedeno je u prostorije policije radi prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i to četiri zbog alkoholiziranosti, jedan pod utjecajem droga te jedan zbog posjedovanja droge i pirotehničkog sredstva. Također, jedan od alkoholiziranih gostujućih navijača nije posjedovao ulaznicu ili odgovarajuću ispravu izdanu od strane organizatora, priopćili su iz PU koprivničko-križevačke.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda te im je izdana mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama GNK Dinamo i hrvatske nogometne reprezentacije osam dana.

Nadalje, tijekom utakmice gostujući navijači su na tribinama aktivirali 11 komada pirotehničkih sredstava: 10 „bengalki“ i jednu „bljeskalicu“ te policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

www.sjever.hr
24.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.