Now Reading:
Varaždinski vatrogasci fenomenalni treći na Svjetskoj vatrogasnoj olimpijadi CTIF 2022.
Full Article 2 minutes read

Varaždinski vatrogasci fenomenalni treći na Svjetskoj vatrogasnoj olimpijadi CTIF 2022.

Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina ove se godine natjecala na najprestižnijem vatrogasnom natjecanju, Svjetskoj vatrogasnoj olimpijadi CTIF 2022., koja se od 17. – 24. srpnja održava u Celju.

Svjetska vatrogasna olimpijada održava se svake četiri godine, a hrvatsku reprezentaciju ove godine čini 17 ekipa.

Podršku varaždinskim vatrogascima u Celju dao je i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, u pratnji voditelja Vatrogasnog operativnog centra JVP Varaždin i predsjednika Vatrogasnog vijeća Vlade Hipa te 50-tak navijača, članova Gradske vatrogasne zajednice.

U žestokoj konkurenciji varaždinski su vatrogasci osvojili odlično 3. mjesto u kategoriji javnih vatrogasnih postrojbi – profesionalci B – u vježbi 3/1A.

Zamjenik gradonačelnika čestitao je i pohvalio vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina zbog odličnog rezultata:

Rezultat koji ste ostvarili na ovoj olimpijadi je odličan, ali vi svoje rezultate i svoju vrijednost i nezamjenjivost u našem društvu dokazujete svakodnevno u životu. Sada kad ponovo svjedočimo velikim tragedijama i požarima koji se događaju i u Hrvatskoj, i ovdje u Sloveniji, vidimo koliko od sebe dajete društvu, kad riskirate svoj život da bi spriječili ugrozu drugome. Hvala vam na tome. Također je važno ovakvo povezivanje s drugim vatrogasnim ekipama, natjecateljski duh, sklapanje novih prijateljstava, razmjena iskustva, i siguran sam da takva natjecanja doprinose vašem radu i razvoju vatrogasne zajednice. Uvijek ističemo da ste na ponos  Varaždinu, zato mi je drago što sam imao priliku podržati vas ovdje u Celju – rekao je Marković. 

www.sjever.hr
23.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.