Now Reading:
UDVDR i HVIDR-a IVANEC Središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bit će u Gačicama
Full Article 2 minutes read

UDVDR i HVIDR-a IVANEC Središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bit će u Gačicama

Pod predsjedanjem Anđelka Brezovca, u Vatrogasnom domu u Gačicama održan je sastanak Organizacijskog odbora „7. memorijala Dražen Šešet i Ivica Cecelja 22″.

Odlučeno je da će se Memorijal održati na blagdan Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u petak, 5. kolovoza.

To će, ujedno, biti i središnje ovogodišnje događanje u organizaciji ivanečkih dragovoljaca, veterana i invalida Domovinskog rata na ovaj veliki blagdan, a jedna od odluka Organizacijskog odbora je da će se ovaj memorijal svake naredne godine održavati upravo 5. kolovoza, kada će se prigodnim programom prisjećati žrtve svih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Program memorijala počet će u subotu, 30. srpnja, posjetom članova DVD-a Gačice mjestu Draženove pogibije u Gređanima kod Topuskog, a nastavit će se, već spomenutog, 5. kolovoza u Margečanu i Gačicama.

U 8:30 sati odat će se počast na posljednjim počivalištima Dražena I Ivice na groblju u Margečanu, za 9 sati je planirana prigodna obraćanja u Vatrogasnom domu u Gačicama, te otvaranje kolekcionarske izložbe Martina Lukavskog.

Sportsko-rekreativni susreti članova ivanečkih braniteljskih udruga i vatrogasaca iz Gačica održavat će se od 9:30 do 12:30 sati, nakon čega slijedi dodjela nagrada i ručak.

Također, razmatra se o uvođenju još jedne kvalitetne aktivnosti, sve u svrhu što bogatijeg, sadržajnijeg i smislenijeg programa, a o tome će više detalja biti poznato uskoro.

Pokrovitelj memorijala je Grad Novi Marof, a u organizaciji i provedbi sudjeluju DVD Gačice, UDVDR Ogranak Ivanec, HVIDRa Ivanec i Mjesni odbor Gačice.

Dražen Šešet poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom.

Ivica Cecelja poginuo je točno četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995., u završnim akcijama VRO Oluja, kao pripadnik 104. Brigade HV.

www.sjever.hr
23.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.