Now Reading:
ODLIČNE VIJESTI Za izgradnju sunčane elektrane ostvarite i do 20.000 kuna, Grad Križevci osigurao najveći iznos do sada
Full Article 1 minutes read

ODLIČNE VIJESTI Za izgradnju sunčane elektrane ostvarite i do 20.000 kuna, Grad Križevci osigurao najveći iznos do sada

Grad Križevci objavio je javni poziv za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima putem kojeg se građanima pruža mogućnost da ostvare pravo na sredstva donacije do 40 posto, ali ne više od 20.000,00 kuna po prijavi za troškove izgradnje sunčane elektrane na krovu svoje obiteljske kuće.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. listopada 2022. godine dok je više detalja oko prijave i uvjeta samog poziva dostupno ovdje.

Ovo je treća godina za redom da je Grad Križevci raspisao natječaj za sufinanciranje postavljanja solara na krovovima obiteljskih kuća te je ove godine za tu namjenu u proračunu Grada Križevaca osiguran najveći iznos do sada – 800.000,00 kuna.

-Kao grad koji želi postati energetski neovisan do 2030. godine, bitno je da na isto potičemo naše građane, a najbolji način za to je upravo pružanjem financijske podrške. Ovim putem pozivamo građane da prouče detalje oko javnog poziva, kao i prednosti postavljanja sunčanih elektrana, a za dodatna pitanja mogu se javiti u Energetsko-klimatski ured – poručuju iz Grada Križevaca.

www.sjever.hr / krizevci.hr
23.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.