Now Reading:
Pada li rekord iz 2019. godine? U Hrvatskoj trenutno više od milijun turista
Full Article 1 minutes read

Pada li rekord iz 2019. godine? U Hrvatskoj trenutno više od milijun turista

more-ljeto-plaza

Hrvatska turistička zajednica objavila je podatke iz sustava eVisitor prema kojima u Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun turista, od kojih je oko 900 tisuća stranih, a po regijama ih je najviše u Istri, 277 tisuća.

Iz HTZ-a ističu i da je brojka od milijun turista dnevno ove godine zabilježena gotovo tjedan prije nego lani, piše HRT.

Po broju turista Istru slijedi Splitsko-dalmatinska županija, u kojoj trenutno boravi njih oko 188 tisuća te Kvarner s njih oko 185 tisuća i Zadarska županija s oko 167 tisuća turista.

Po destinacijama, pak, iz HTZ-a navode da je najviše turista u Rovinju, Viru, Medulinu, Poreču, Umagu i Dubrovniku, dok je među strancima najviše turista iz Njemačke i Slovenije. Slijede turisti iz Hrvatske te Austrije, Poljske i Češke, donosi HRT.

Brojke potvrđuju vrlo dobre turističke trendove u srpnju, u kojemu je do sada ostvareno 97 posto turističkog prometa iz istog razdoblja rekordne 2019., stoga ne čudi što mnogi predviđaju da će turistički rekord ove godine biti oboren.

www.sjever.hr/HRT
22.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.