Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija: Šteta od prirodnih nepogoda gotovo 30 milijuna, u izradi natječaj za potpore male vrijednosti
Full Article 1 minutes read

Koprivničko-križevačka županija: Šteta od prirodnih nepogoda gotovo 30 milijuna, u izradi natječaj za potpore male vrijednosti

U prostorima Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije u četvrtak je održana sjednica Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda KKŽ koju je vodio predsjednik Povjerenstva Nikola Gregur.

Na sjednici su prihvaćena konačna izvješća općinskih povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda općina Drnje, Đelekovec, Gola, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinja u ukupnom iznosu od 29.943.193,60 kuna.

Od ukupnog iznosa, štete na građevini iznose 847.505,58 kuna, od čega je 570.000,00 kuna šteta na nerazvrstanim cestama. Štete na opremi iznose 34.899,40 kuna, na dugogodišnjim nasadima 79.981,00 kuna, na obrtnim sredstvima 28.952.807,62 kuna, a na ostalim dobrima 28.000,00 kuna.

Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča iz svibnja i lipnja ove godine, Koprivničko-križevačka županija izradila je Program dodjele potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče te na isti dobila Mišljenje Ministarstva poljoprivrede o usklađenosti prijedloga potpore male vrijednosti.

Trenutno je u izradi javni natječaj za potpore male vrijednosti koji će se objaviti na stranicama Županije nakon primitka Odluke Ministarstva poljoprivrede o konačnoj raspodjeli sredstava pomoći iz državnog proračuna. 

www.sjever.hr/kckzz.hr
22.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.